Szülinapra hogy csináljak egy nagyon pici kör alakú tortát? De egy közepes ajándéktasakba elférjen (lent)
receptet sajnos nem tudok, de ha beírod googlebe, találsz majd.
én egy kartonpapírból szoktam kivágni csíkot, a két végét összeragasztam (mint a kapcsos tortaformánál) és abban sütöm a tésztát, ezek közé jön valamilyen krém, és bevonom.
Marcipánnal úgy tudod bevonni,hogy veszel egy marcipántömböt,kinyújtod és rásimitod a tortára.
Recept meg rengeteg van a neten,általában oda van irva hogy mekkora tortaformához való , és arányosan lecsökkented mindennek a mennyiségét a te tortaformád átmérőjéhez igazodva.
Egy kartonlapra rajzold meg, hogy mekkora kört szeretnél. süüsél ki piskótalapot majd tedd rá arra és vágd körbe késsel, tööbet vágjál ki attól függ milyen magas tortát szeretnél.Keverj ki krémet ( ez lehet sárga krém netán párizsi krém neten nézz utána a pontos receptnek, de lehet sima vajkrém is amit meg lehet bolondítani ételfestékkel netán aromával). a piskóta lapokra rákened a krémet de vastgaon és egyenletesen, szépen egymásra rakod. a legfelső piskótalapra tehet olvasztott cukrot és villámgyorsasággal bevághatod így dobostorta lesz belőle. A marcipánt nem olvasztjuk esetleg a kezünk melegével, porcukorral "lisztezünk" azon nyújtjuk ki majd burkoljuk be vele. a maradék marcipámból csinálhatsz a torta tetejére díszeket is pl. egy masnit...fúú jesszus és még menyni ötletem van, csak nincs hely leírni :)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!