Miért nem sikerül sose jó dödöllét csinálnom?
Én eddig még csak hallottam a dödölléről, de soha nem ettem, nem is csináltam nyilván. De a sok jó komment alapján nagyon nagy kedvet kaptam hozzá.Bocs a privát megjegyzésért.
Más krumplis tésztákat szoktam készíteni, de én is mindig héjában főtt krumpliból, amit krumplinyomón átnyomok.
Ez természetesen kevesebb lisztet vesz fel, mintha kockára vágott vízben főtt krumpliból készült volna.
Tojást én is teszek bele, sőt egy kis zsiradékot is, és úgy gyúrom formázható, szaggatható tésztává.
Persze ez nem dödölle, hanem krumplifánk, krokett, krumpligombóc sütve vagy főzve.
Örülök, hogy ismét tanulhattam valamit.
Kedves kérdező, remélem az előttem szólók neked is hasznodra válaszoltak.
6-os vagyok!
Ugyanezt a tésztát gyúrom núdlinak, szilvás gombócnak, krumplis-lángosként, "alföldi gölödin-leves"-nek, vagy a "nyírségi gombóc leves"-nek. Kismillió képpen lehet elkészíteni. Egyszerű és nagyszerű.
13-as! Tanulj meg olvasni!
Nem azt írtam, hogy ugyanaz a kettő, hanem azt, hogy ami receptet fentebb leírtam, én ugyanabból készítem ezt-azt-amazt!
Kár hőbörögnöd, tanulj meg olvasni, és értelmezni!!!
"Ha apró krumplit hajában főzöm, és utána töröm össze, kevesebb vizet szív magába, ezért kevesebb lisztet is kíván. Tartósabb tésztád lesz, ha egy tojást is belegyúrsz. Amikor már úgy érzed, hogy elég lisztet gyúrtál hozzá, akkor még liszttel a kezedről, tenyeredről is dörzsöld le, ami ráragadt, és azt még belegyúrva. No ezek után lesz kb. olyan állagú a tésztád, aminek kell. "
EZ NEM dödölle-tészta, hanem a legjobb esetben gombócé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!