Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül sose jó...

Miért nem sikerül sose jó dödöllét csinálnom?

Figyelt kérdés
Mindig azt mondta édesanyám és a nagymamám is,hogy annyi lisztet adok a krumplihoz amennyit felvesz. Próbálom úgy csinálni,de valahogy sose sikerül. Valahogy mindig ragacsos lesz az egész szinte nem is lehet belőle gombócokat csinálni! Nem tudom,hogy túl sok vagy túl kevés lisztet rakok bele esetleg más a baj! Tudom látatlanba nem lehet tudni,csak gondoltam megkérdezem hátha van valakinek jó tanácsa!
2017. márc. 6. 22:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig még csak hallottam a dödölléről, de soha nem ettem, nem is csináltam nyilván. De a sok jó komment alapján nagyon nagy kedvet kaptam hozzá.Bocs a privát megjegyzésért.

Más krumplis tésztákat szoktam készíteni, de én is mindig héjában főtt krumpliból, amit krumplinyomón átnyomok.

Ez természetesen kevesebb lisztet vesz fel, mintha kockára vágott vízben főtt krumpliból készült volna.

Tojást én is teszek bele, sőt egy kis zsiradékot is, és úgy gyúrom formázható, szaggatható tésztává.

Persze ez nem dödölle, hanem krumplifánk, krokett, krumpligombóc sütve vagy főzve.

Örülök, hogy ismét tanulhattam valamit.

Kedves kérdező, remélem az előttem szólók neked is hasznodra válaszoltak.

2017. márc. 7. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
28%

6-os vagyok!

Ugyanezt a tésztát gyúrom núdlinak, szilvás gombócnak, krumplis-lángosként, "alföldi gölödin-leves"-nek, vagy a "nyírségi gombóc leves"-nek. Kismillió képpen lehet elkészíteni. Egyszerű és nagyszerű.

2017. márc. 7. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
65%
12-es: a dödölle tésztája nagyon nem ugyanaz, mint a gombóctészta, aki ilyet állít, annak fogalma sincs egyikröl sem!!!!!
2017. márc. 7. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
52%

13-as! Tanulj meg olvasni!

Nem azt írtam, hogy ugyanaz a kettő, hanem azt, hogy ami receptet fentebb leírtam, én ugyanabból készítem ezt-azt-amazt!


Kár hőbörögnöd, tanulj meg olvasni, és értelmezni!!!

2017. márc. 7. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
58%

"Ha apró krumplit hajában főzöm, és utána töröm össze, kevesebb vizet szív magába, ezért kevesebb lisztet is kíván. Tartósabb tésztád lesz, ha egy tojást is belegyúrsz. Amikor már úgy érzed, hogy elég lisztet gyúrtál hozzá, akkor még liszttel a kezedről, tenyeredről is dörzsöld le, ami ráragadt, és azt még belegyúrva. No ezek után lesz kb. olyan állagú a tésztád, aminek kell. "


EZ NEM dödölle-tészta, hanem a legjobb esetben gombócé!

2017. márc. 7. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
11-es: érdemes kipróbálni, mert igen finom és egyszerü étel, de csak ha az 5. válaszoló receptje alapján csinálod, a 6-osnak fogalma sincs a dödöléröl, azt ugyanis sosem héjában fött krumplival kezdjük és tojásnak meg végképp semmi keresnivalója benne.
2017. márc. 7. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a jó tanácsot és a segítő szándékot.
2017. márc. 7. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát,a tanácsokat a sok segítséget!
2017. márc. 7. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!