Kaphatnék ötleteket olyan ételekre amit előzőnap is el lehet készíteni?
Babgulyás
Majonézes krumplisaláta
Sertés pörkölt
Jóformán mindent el lehet egy nappal korábban készíteni, kivétel a frissensültek (rántott ételek), sült hasábkrumpli, a steak, meg a felfújtak.
A húsételeket minden további nélkül el lehet készíteni, leveseket, fözelékeket szintén. A rakott ételeket is vagy készre sütöd, vagy elözö nap összeállítod és másnap csak átsütöd. Tésztaételekhez a mártást elözö nap célszerü megcsinálni, a tésztát jobb frissen fözni, habár az elözö nap fözöttet is meg lehet melegíteni úgy, hogy nem lesz rosszabb.
A paradicsomos káposzta fasírozottal, ami maradt a mai ebédből, nekem jó lesz holnap is.
A rakott káposztát és hasonlókat is előre össze tudod rakni, gyakorlatilag gyorsan elkészül a sütőben
Bármit, én mindig egy nappal előre főzök.
Jó, a rántott dolgok frissen finomak, de bármi más elkészíthető.
Egyetértek: a rántott dolgokat jobb frissen sütni, előkészíteni lehet előző nap.
És a tésztaételekkel is így vagyok: a feltétet el lehet előző nap, de a tésztát kifőzni, csak frissen. Nem olyan sok idő az.
A többi valóban, bármit gyakorlatilag előző nap el lehet készíteni.
Nálunk ezek lesznek csütörtöktől keddig:
holnap - szezámmagos sütőben sült rántott csirkemell friss salátával
péntek - lencsefőzelék sült oldalassal
szombat és vasárnap - marhahúsleves főtt hús paradicsomszósszal és vadas knédlivel v, ha jó idő lesz, akkor vörösboros marhapöri nokedlivel
hétfő - rakott kelbimbó
kedd - illatos omlós csirke tojásos rizzsel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!