Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csapódik ki a citromlé...

Miért csapódik ki a citromlé a vajkrémből?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Évek óta készítem ezt a vajkrémet, többféleképpen lehet ízesíteni, gondoltam kipróbalom citrommal de kétszeri próbálkozas után is úgy hogy másodszorra csökkentettem a citromlevet kicsapódok és a szépen díszitett tortáimról folyik ki a citromlé! Recept: tojássárgáját illetve egész tojást vízgőz felett porcukorral hőkezelek. Majd kihabosítom és hozzáadom a vajat es meg azzal is habosítom! Ez az alap vajkrem nagyon finom krémes lágy! Olvasztott csokival, nutellaval vagy bármi mással tökéletes krémet kapok!!
2017. febr. 23. 22:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1es vagyok.

valaki mondja már meg, hogy miért pontoztatok le? csak kíváncsi lennék

2017. febr. 24. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:

1-es/11-es: ugyan nem én pontoztalak le, de a válaszodban több hiba is van:


"mert a folyadék kicsapódik a vajkrémből, nem csak a citromlé, más is. sok bele, tegyél citrom savat"


Elöször is a folyadék nem feltétlen csapódik ki, ugyanis a vajkrémbe nem csak úgy beleöntik a folyadékokat, hanem megfelelö módszerrel juttatják bele - különben pl a tejet sem lehetne belejuttatni, márpedig az igen gyakran van benne. Ahogy írták, a fözött részbe kell tenni és utána adni hozzá a vajat, és nem csapódik ki semmi.


Másrészt a citromsavnak még véletlen sincs citromíze, hanem csak savanyú. Ha helyettesíteni akarnád, akkor esetleg citromhéjat lehetne adni hozzá, de az sem egész olyan.

2017. febr. 24. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
67%
itt nem arról volt szó, hogy belefőzi, hanem hogy utólag keveri. márpedig utólag a tej is kicsapódik, a kávé is és a citromlé is, a citromsav savanyú mint a citrom, tehát jó bele. már csak azért sem értem a lepontozást mert mint itt is, és más kérdéseknél is olyan válaszokat adok amik bevált, és hasznos tanácsok. egyébként évtizedek óta cukrász vagyok
2017. febr. 25. 04:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
67%
a más kérdéseknél, a sütéssel kapcsolatosokra gondolok
2017. febr. 25. 04:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Itt- sajnos- a lepontozósdi a divat, nem a szakszerű, vagy segítőkész válasz elismerése... tényleg sajnálatos.
2017. febr. 25. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!