Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Különleges húsos fasirt?

Különleges húsos fasirt?

Figyelt kérdés

Lehet ,egybe sült fasirt golyó vendégem lesz aki nagy fasirt rajongó. Szeretném meglepni valami finommal.


Köszönöm


2017. febr. 13. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. A hús egy részét cseréld le darabokra vágott gombára.


2. A hús egy részét kockára vágott fött tojással helyettesítsd


3. A kenyér/zsömle/prézli helyett kis darabokra vágott vegyes zöldséget (sárgarépa, zöldborsó, zöldbab, zellerszár, kukorica, stb) keverj a masszába


4. A húsmasszát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, reszelj rá sajtot, esetleg tehetsz sonkaszeleteket is, tekerd föl és úgy süsd meg.


5. A húskeverék közepébe hosszában fött tojás, illetve füstölt kolbászt teszel és befeded a maradékkal.


Mindegyik variációt sütheted özgerincformában is (amit elötte baconszeletekkel kibélelsz és be is feded a húst), de akár kuglófformában is sütheted - igen látványosan lehet tálalni.

2017. febr. 13. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereti az illető a karfiolt, akkor jó szívvel ajánlanám a karfiol kupolát/bombát.

egy szép tömör karfiolt megtisztítunk és sós vízben félpuhára főzzük. inkább kicsit kemény legyen, nehogy szétesős. Amekkora súlyú a karfiol, annyi darálthúsból ízlésünknek megfelelő, hagyományos fasírthúst készítünk.

ha karfiol lecsepegett alaposan, akkor egyenletes vastagságban bevonjuk a húsmasszával.

Sütőpapírt szabunk, akkorát, ami majd belefér a tepsibe. a sütőpapír közepén sugár alakzatban kiterítünk kb 20 deka szép sovány baconszeleteket.ennek a közepére helyezzük a húsos karfiolt és a baconcsíkokat szépen felhajtogatjuk a teteje közepéig.ha hosszúak, akkor levágunk belőle, és oldalt az esetleg kimaradó részekhez tapasztjuk.

előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, míg a szalonna szép piros nem lesz.

Nagyon szépen lehet tálalni, és felvágva is nagyon mutatós, nembeszélve arról, hogy rendkívül finom.

Talán a vajas krumplipüré illik hozzá a legjobban, de steak burgonyával is lehet tálalni.

2017. febr. 14. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Skót húsgombóc


Hozzávalók: hatvan deka darált sertéshús, de lehet fele marha is.5 deka hagyma reszelve (egy közepes fej ) 1 gerezd fokhagyma préselve, 2 egész tojás, 5 deka zsemlemorzsa , fél deci barnasör (világos is megfelel ), só, bors.

4 keményre főzött tojás egészben.

A masszával valókat alaposan összegyúrjuk, a sört apránként adagoljuk hozzá. ha lágy lenne, még egy kis zsemlemorzsát teszünk bele.A bors íz legyen dominánsabb a többi fűszernél. Egy órányit hűtőben pihentetjük.

Közben megfőzzük a tojásokat, és megpucoljuk.

ha letelt az idő, a húst négyfelé osztjuk.tenyerünkben elterítünk egy részt, beleültetünk egy főtt tojást,majd vizes kézzel szabályos kerek labdaformára gömbölyítjük.

Magasfalú serpenyőben bőséges olajban fedő alatt pirulásig sütjük, időnként óvatosan megforgatva, hogy egyenletesen süljön körbe.

Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, és kb 15 percig pihentetjük.

Kétféle módon is lehet tálalni, egyik, ha simán félbevágjuk, a másik ,hogy negyedeljük cikkekre. Mindegyik módon nagyon szépen lehet tálalni. A tojások sárgájára tehetünk egy pötty piros aranyat, vagy kecsapot. Friss kígyóuborkát, vagy csemegeuborkát esetleg paradicsomcikkeket is használhatunk a díszítéshez.

Hidegtálnak is nagyon jó választás, mert szép és kiadós is.

Nem pont olyan, mint a magyaros hagyományos fasírt, de nagyon ízletes így is.

Persze a fűszerezésen bárki változtathat is.

2017. febr. 14. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a sietségben kimaradt, hogy a készre gömbölyített húsgombócokat zsemlemorzsába kell forgatni sütés előtt.
2017. febr. 14. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Cukkinis stefánia


Hozzávalók: 70 dkg cukkini, 15 dkg prézli, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db hagyma, 2 db tojás, 15 dkg sajt, 1 cs bacon, só, bors, szerecsendió, 4 db főtt tojás, 2-3 ek olaj


A cukkinit és a sajtot lereszelem. Sózom, hagyom állni, majd kinyomkodom belőle a vizet. A hagymát dinsztelem. 4 tojást keményre főzök. Tálba teszem a kihűlt hagymát, a reszelt cukkinit, a fokhagymagerezdeket. Fűszerezem, prézlizem. Fóliára helyezem a bacon-szeleteket, ráteszem a tölteléket, a főtt, karikára vágott tojásokat, befedem a maradék töltelékkel és a bacon szeleteket rátekerem.


Ugyanezt megcsinálhatod simán darálthúsból, akkor baconbe tekert stefánia vagdalt lesz a neve.

2017. febr. 14. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!