Darált húsból valami különleges fasirt? Ötletek?
Tehetsz bele aszalt paradicsomot - en olajban eltettet szoktam hasznalni, lecsepegtetve, amúgy ugyanúgy fűszerezve, mint a sima fasirtot. Láda formában szoktam egyben megsutni.
A masik verzió, amikor elkészítem a sima fasirt masszát, kiteritem folpackra vagy sutopapirra, téglalapot formazok es kulonbozo tölteléket teszek ra. Bacon vagy csirkemell sonka spenottal, spenót mozzarellaval, vegyes zöldség, párolt gomba. Egyenletesen el kell oszlatni a tölteléket, aztán a papir vagy a folpack segítségével fel tekerni, rudda formazni.
Vajjal es tejszínnel is szoktam készíteni, ilyenkor a húst csak sóval es borssal ízesítem, vajat es tejszínt teszek hozza, illetve zsemlemorzsat. Gombócok ma formazom es keves vajon megsutom.
Legutóbb a sima paprikás masszaba az apróra vágott hagyma es fokhagyma melle petrezselyem, TV paprika es paradicsom is került, az is nagyon finom volt.
Én ilyet csináltam darált húsból. Nagyon finom volt. De inkább a krumpli vagy a tészta illik hozzá, rizzsel nem volt az igazi.
Köszönöm.
Lesz miből válogatnom kipróbálom majd őket.
Szokásos fasírtmasszát készítek, de van amikor vágok bele piros kaliforniai paprikakockákat, zöldpetrezselymet is.
kiterítem a masszát, és kisebb félbevágott gombákat helyezek a közepébe,ellentétes irányban, teljes hosszában. fel és lefelé fordítgatva.Ráhajtom a húsmasszát és szép rúddá formázom.
Felszelve nagyon mutatós és természetesen nagyon finom is.
Amit nálunk szeret a család: a szokásos fasirtmasszából kihagyom a kenyeret/zsömlét, és helyette vegyes zöldségeket teszek (mexikói keverék, franciasaláta keverék, vagy amit szerettek) és ezt dolgozom össze a hússal. Utána rúddá formálom, (ünnepi alkalomra alaposan kikent kuglófformába töltöm) és úgy sütöm.
Ha formában sütöttem, akkor feltétlen egyben adom asztalra, és csak ott szeletelem, a látvány igencsak megéri!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!