Szalakális tészta nem sült meg, zöld lett miért?
Figyelt kérdés
Zalaiak ismerik főként a cukorperecet, szalakálival pálinkával készül.
Nagyon omlós, könnyen törik, egy lapos tészta felkel mint egy nagy pattogatott kukorica.
Elsőre sikerült másodikra mégis csak félig jött fel a tészta tömör és zöldes szinű.
Másnál ha előjött mi volt a gond? köszönöm :/
2017. febr. 10. 18:11
1/3 anonim válasza:
Lúgos kémhatás , ez történik akkor is a meggyes pitébe szódabikarbóna kerül és a körbe belül a meggyen zöld lesz a színe .
2/3 A kérdező kommentje:
És mi az ellenszere? :) Hogyan lehet kiküszöbölni?:)
2017. febr. 10. 19:05
3/3 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi volt a gond lehet a pálinka. De majd a Gasztroangyal egyik részében még lehet nézni milyen szép a zalai perec :)
2017. febr. 11. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!