Most akkor a zabpehelyliszt megkel magában utifumaghejjal?
Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy nem, mert nem tartalmaz sikért, de lattam egy receptet, ahol csak nocarb suromixet használták és azzal megkelt.2017. febr. 10. 13:09
1/3 anonim 



válasza:





A kelesztéshez (mármint élesztövel) nem sikér, hanem keményítö kell.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, ment a zöld kéz :) de azt még mindig nem értem, hogy a nocarb rostmix hogy kell még, amikor az tiszta rost?
2017. febr. 10. 14:15
3/3 anonim 



válasza:





"A kelesztéshez (mármint élesztővel) nem sikér, hanem keményítő kell."
Na, akkor próbálj meg rizslisztből kelt tésztát készíteni.
Tele van keményítővel, de mivel sikér (glutén) nincs benne, nincs ami összetartsa a tésztát. Nem fogod tudni megkeleszteni a rizslisztből készített kelt tésztát a sikér hiánya miatt!
Az élesztő dolgozik benne, de a képződő széndioxid nem tud hólyagocskákat csinálni a tésztában, hanem egyszerűen megszökik belőle.
Jól tudja a kérdező, hogy a sikér segítségével kel meg a tészta. (Ha nem lenne benne elég keményítő, akkor egy kis cukrot tesznek bele az élesztőt segíteni. De sikér mindenképpen kell!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!