Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor a zabpehelyliszt...

Most akkor a zabpehelyliszt megkel magában utifumaghejjal?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy nem, mert nem tartalmaz sikért, de lattam egy receptet, ahol csak nocarb suromixet használták és azzal megkelt.
2017. febr. 10. 13:09
 1/3 anonim ***** válasza:
24%
A kelesztéshez (mármint élesztövel) nem sikér, hanem keményítö kell.
2017. febr. 10. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, ment a zöld kéz :) de azt még mindig nem értem, hogy a nocarb rostmix hogy kell még, amikor az tiszta rost?
2017. febr. 10. 14:15
 3/3 anonim ***** válasza:

"A kelesztéshez (mármint élesztővel) nem sikér, hanem keményítő kell."


Na, akkor próbálj meg rizslisztből kelt tésztát készíteni.

Tele van keményítővel, de mivel sikér (glutén) nincs benne, nincs ami összetartsa a tésztát. Nem fogod tudni megkeleszteni a rizslisztből készített kelt tésztát a sikér hiánya miatt!

Az élesztő dolgozik benne, de a képződő széndioxid nem tud hólyagocskákat csinálni a tésztában, hanem egyszerűen megszökik belőle.


Jól tudja a kérdező, hogy a sikér segítségével kel meg a tészta. (Ha nem lenne benne elég keményítő, akkor egy kis cukrot tesznek bele az élesztőt segíteni. De sikér mindenképpen kell!)

2017. febr. 11. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!