S. O. S. Megkelt, nyers tésztát eltehetem holnapra?
Reggel fél 5 óta fent vagyok, elfáradtam. Bedagasztottam még buktának tésztát egy kiló lisztből, de nem érzek elég erőt magamban, hogy most nekilássak nyújtani, tölteni, sütni. Eltehetem reggelig? A hűtőben, letakarva tönkremenne?
Előre is köszönöm a válaszokat!
anyukámtól idézem:
-elhát! csak mondd meg neki, hogy holnap dobja ki!
xD
és puszil, üzeni, hogy ő is fáradt:D
Nyugodtan tedd el, semmi baja nem lesz!
Én is rendszeresen gyúrom be a tésztát este, és csak reggel sütöm meg, sose volt még gond vele, egyszer gyúrd át miután megkelt és be a hűtőbe, ahogy az első válaszoló írta. Én nem szoktam bevizezni a konyharuhát, sőt volt, hgoy csak simán alufóliával fedtem le a tálat.
Jó reggelt! Nekiestem este, bár már alig álltam a lábamon, de aztán egy kisebb tepsire valót mégis eltettem mára. Átgyúrtam, a tetejét beszórtam egy kis liszttel és nedves konyharuhával letakarva betettem a hűtőbe. Már ez is készen van, hibátlan lett, ugyanolyan finom, könnyű lett a tésztája, mint az esti adagnak.
Nagyon köszönöm a jótanácsokat, legközelebb nem félek majd bedobni a hűtőbe!
Második hozzászólónak üzenem, hogy én is puszilom anyukáját :=) és legközelebb, ha nagyon fáradt, ő is bátran tegye be a hűtőbe a bedagasztott tésztát, nem lesz semmi baja!
40/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!