Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Megkelt, nyers...

S. O. S. Megkelt, nyers tésztát eltehetem holnapra?

Figyelt kérdés

Reggel fél 5 óta fent vagyok, elfáradtam. Bedagasztottam még buktának tésztát egy kiló lisztből, de nem érzek elég erőt magamban, hogy most nekilássak nyújtani, tölteni, sütni. Eltehetem reggelig? A hűtőben, letakarva tönkremenne?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. máj. 7. 21:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, gyúrd át! Tegyél rá vizes, tiszta konyharuhát és mehet a hűtőbe.
2010. máj. 7. 21:16
 2/7 anonim válasza:
43%

anyukámtól idézem:

-elhát! csak mondd meg neki, hogy holnap dobja ki!

xD

és puszil, üzeni, hogy ő is fáradt:D

2010. máj. 7. 21:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor most 1-1 az állás. Lehet, mégiscsak nekiállok, de akkor nem végzek csak kb.11-kor. Végül is most pihentem egy kicsit a net előtt.
2010. máj. 7. 21:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, az anyósom mondta, hogy elteheted. Pizzériában szakácsnő!
2010. máj. 7. 21:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan tedd el, semmi baja nem lesz!

Én is rendszeresen gyúrom be a tésztát este, és csak reggel sütöm meg, sose volt még gond vele, egyszer gyúrd át miután megkelt és be a hűtőbe, ahogy az első válaszoló írta. Én nem szoktam bevizezni a konyharuhát, sőt volt, hgoy csak simán alufóliával fedtem le a tálat.

2010. máj. 7. 21:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Jó reggelt! Nekiestem este, bár már alig álltam a lábamon, de aztán egy kisebb tepsire valót mégis eltettem mára. Átgyúrtam, a tetejét beszórtam egy kis liszttel és nedves konyharuhával letakarva betettem a hűtőbe. Már ez is készen van, hibátlan lett, ugyanolyan finom, könnyű lett a tésztája, mint az esti adagnak.

Nagyon köszönöm a jótanácsokat, legközelebb nem félek majd bedobni a hűtőbe!

Második hozzászólónak üzenem, hogy én is puszilom anyukáját :=) és legközelebb, ha nagyon fáradt, ő is bátran tegye be a hűtőbe a bedagasztott tésztát, nem lesz semmi baja!

40/N

2010. máj. 8. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy leirtad a tapasztalatodat, szerintem sokan veszik örömmel, hogy nyugodtan betehetik a hütöbe éjjelre a tésztát, ha kifutnak az idöböl.
2010. máj. 8. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!