Hogy kell csinálni a "bab krémet"?
Babkrém recept
Hozzávalók:
2 pritaminpaprika
20 dkg gyöngybab (fehér)
4-5 kanál olívaolaj
egy kis csokor petrezselyem
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
provancei fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony)
só
babérlevél
A babot előző nap beáztatjuk, majd sós, egy gerezd fokhagymával és két babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, a levét egy külön tálba öntjük. A babot egy magasfalú edényben a botturmixszal pürésítjük, hozzá-hozzá öntve a főzőlevéből, illetve az olívaolajból, mert különben nagyon száraz és nem lesz püré állagú. Nem baj, ha nem teljesen krémesítjük és pár babdarab megmarad benne. Ha kész, hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát, a petrezselymet, a provancei fűszerkeveréket, 4-5 gerezd fokhagymát,a pritaminpaprikát felvágjuk kis apró kockára és azt is hozzákeverjük. Ha szükséges utánasózunk. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy öszeérjenek az ízek. Pirítósra kenve fogyasztjuk.
Szivesen!:)
Kipróbált,isteni finom;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!