Milyen gyors finom és nem túl hízlaló receptet ajánlotok?
hát főételnek pl.
Párolt csirkemell filé (sózva, borsozva, esetleg valamilyen zöld fűszerrel pl. kakukkfűvel feldobva)
párolt zöldségkörettel (egy kis fokhagymás olvasztott vajba bele lehet forgatni attól finomabb lesz)
rizzsel( a rizst pl. lehet curryvel ízesíteni)
vagy csinálhatsz salátát a hús mellé.
pl. paradicsom, uborka, bébirépa, kukorica, valamilyen csíra, saláta, káposzta összevágva és egy kis fokhagymás, borsos olivaolajjal meglocsolva.
Vagy halat?
Veszel halat sózod, borsozod, tehetsz hozzá pl citromfűvet, egy kiskanál olivaolajat ráteszel, betekered alufóliába, hogy sehol ne legyen rés, és beteszed sütőbe kb fél órára.
Ehhez sesetleg csinálhatnál tzatzikit. ahhoz uborkát lereszelsz vagy vékonyra vágsz. 2 pohár johgurtot 1pohár kefírt összeöntesz.Sózod, borsozod, raksz bele fokhagymát meg pár csepp citromlevet. Nagyon finom.
Levesnek sima zöldségleves. Vagy bármilyen ami nem úgy indul, hogy hagymát pirítasz olajon, és nem kell bele tejföl, vagy tejszín.
Cukkinileves
Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 1 kisebb hagyma, 3 dkg zsírszegény tejföl, 8 dl víz, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors.
A cukkinit és a hagymát vágd kockákra, majd olajban pirítsd meg. Öntsd rá a vizet, 10 percig főzd, majd keverd bele a tejfölt, és sózd, borsozd.
Bolognai töltött tök
Hozzávalók 2 személyre:
2 kisebb bébitök, 1 fej hagyma, 25-30 dkg apró darabokra vágott, vagy darált csirke/pulykamell, 5 dkg gomba, 2 db félig főtt sárgarépa, 1/2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz /1 konzerv + 2 db pucolt, átturmixolt paradicsom, vagy 1/2 kg pucolt, átturmixolt paradicsom/, só, bors, oregano, babérlevél
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés szójaolajon* üvegesre párolom. Hozzáadom a szeletelt gombát, a kockára vágott répát és a húst. Az egészet átpirítom, megsózom, borsozom, oreganoval ízesítem. Amikor kissé megpirult, felöntöm a paradicsomszósszal, vagy a 1/2 kg átturmixolt paradicsommal. Belerakom a babérlevelet, az áttört fokhagymát, és fedő alatt megpárolom. Ha megfőtt, kicsit besűrítem néhány e.k zabkorpával. A tököket keresztbe kettévágom, kivájom a belüket és kidobom. Egy tepsit kibélelek fóliával, a fóliát befújom szójaolajjal. Rárakom a tököt, és beletöltöm a paradicsomos mártást. Kis vizet öntök alá, letakarom fóliával és közepes lángon addig sütöm, amíg puha nem lesz a tök, ez kb. 20 perc. Ekkor leveszem a fóliát, és nagy lángon megpirítom. Sajtot is szórhatok a tetejére. Nagyon finom hidegen is. * ilyen sprayt nagy áruházakban lehet kapni, nincs benne kalória. Lehet rendes olajat is használni, de abban több kalória van.
Zöldséges árpa
Hozzávalók:
40 deka hántolt árpa (árpagyöngy), 60 deka friss gomba (legjobb a piacon kapható barna színű sampinyon), 3 csokor petrezselyemzöld, egy fej hagyma, egy szál rozmaring, csipetnyi őrölt bors, curry ízlés szerint, fél teáskanál tengeri só, 5-6 deka vaj a pároláshoz (helyette használhatunk olívaolajat vagy mangalicazsírt).
Elkészítés:
Az árpát kevés zsiradékon csipet sóval, a petrezselyemzölddel és az apróra vágott hagymával megpároljuk, majd római tálba tesszük. A felszeletelt gombát kevés zsiradékon a borssal, sóval és curryvel külön megpároljuk. Ráöntjük az árpára, jó 3 csésze vizet öntünk rá, összekeverjük, lefedjük, és 180 fokos sütőben jó egy órát pároljuk. Ha kész, reszelt sajttal megszórjuk, házi savanyított káposztával tálaljuk. Rántott brokkolihoz, hal vagy hús mellé köretnek is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!