Apró halat olaj helyett sütőben sütni?










A lisztben lehet több a kalória, mint az olajban, a paprika megégve pedig keserű.
Márpedig olaj nélkül a lidzt és a paprika is megégg.
A másik probléma, ha szálkás halról van szó, a natur sütéssel az szálkás is marad.
Teflonban megpróbálhatod megsütni nem kell rá csak só, esetleg citromlé. Liszt, paprika nem. A baj az, hogy a hal húsa hajlamos oda tapadni a sütő edényhez, és könnyen szétesik, de hő hajtására megsül, mint minden hús.





ha nagyon bő olajban sütöd gyorsan, akkor nem tud felszívni annyi olajat, mint gondolod.
Ha fogyózol ne lisztezd be. Ha esetleg a Lidl-s sprotni, akkor liszt nélkül is süthető, a már említett bő forró olajban.
Először hagyd szűrőkanálban teljesen lecsepegni róla az olajat, majd konyhai papírtörlőre szedve itasd fel a maradékot róla.
Olyannak kell lennie, mint a halcsipsznek, és, ha jól csinálod olyan is, és nagyon finom. Kikötői specialítás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!