Szeretnék sütni palacsintát amit a 'mama' szokott csinálni! Valaki le tudja írni a receptet?
Figyelt kérdés
2017. jan. 13. 20:23
1/10 anonim válasza:
Liszt, tojás, szódavíz, tej, só, étolaj.
2/10 anonim válasza:
van olyan speciális mama palacsinta recept?
3/10 anonim válasza:
2 tojás
2 bögre liszt
Negyed bögre cukor
Egy csipet só
2 bögre tej
1 bögre szódavíz
Negyed bögre olaj
4/10 anonim válasza:
Ha kezdő vagy cukrot ne tegyél bele,mert könnyen leragad ! Nem vagyok kezdő / 65 éves /, de én is csak 1 csomag vanilliáscukrot teszek bele.
5/10 anonim válasza:
Én teljesen cukor nélkül sütöm, egy-két csipet sóval. Ha valakinek nem elég édes a töltelékkel, szór rá porcukrot. Olajat is max 1 evőkanálnyit keverek bele, viszont csak tejjel készítem. Ha laktatóbbat akarok csinálni, akkor teszek bele 1 csomag száraz élesztőt, és kicsit vastagabb palacsintákat sütök.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2017. jan. 14. 06:30
7/10 anonim válasza:
Liszt, tojás, tej , szóda és olaj helyett 1evőkanál olvasztott vaj sokkal finomabb lesz tőle a palacsinta... Ha jó a palacsinta sütőd akkor az első palacsinta alá elég ha teszel kevés vajat. Nekem vajjal finomabb mint olajjal készítve. Ha teszek cukrot a tésztába akkor egy fél evőkanál porcukrot teszek bele. A porcukor nem tud leragadni a tésztában sülés közben.
8/10 anonim válasza:
Én már mama is vagyok de főleg profi palacsintasütő. Nem a cukortól ragad a palacsinta, hanem attól, ha túl híg a tésztája.Én például elég sok cukrot teszek bele,szódavizet vagy vizet egyáltalán nem. Kezdjük előről: egy adag palacsintatészta nálam 1 liter tejből készül kb. Ebből 15-20 palacsinta lesz.Egy mélyebb edénybe 1,de max 2 tojást ütök fel, 1 kávéskanál só, annyi cukor, amennyi elfedi a tojásokat- lehet kb 4 evőkanálnyi-habaró kanállal összedolgozom, teszek bele kb 3 dl tejet is,majd annyi lisztet, amennyi nokedlisűrűségű tésztává teszi, ezt a habarókanállal simára kidolgozom,mindig kis tejet hozzáadva, majd a végén annyi tejet, hogy sűrűn folyó massza legyen.Zsír,vaj egyebek nem kellenek bele.A serpenyőt kellően fel kell forrósítani olajjal vagy zsírral,ízlés szerint vajjal-és sütni kell egy próba-palacsintát. Ha vastag lesz a palacsinta, lehet további tejjel hígítani. Ha véletlenül elfogyott volna a tej közben, sima vízzel is lehet.A zsiradékot nem szabad sajnálni tőle, mert olyan nyögvenyelős lesz a palacsinta, hogy meg lehet tőle fulladni.Ez a palacsinta nem fogyókúrás,de nem is ez volt a kérdésed.
9/10 anonim válasza:
Bocs 8-as. Igaz profinak mondod magad, de a leírtak nem arról tanúskodnak. Valahogy nem jön össze az egész. Az előbbi hozzászólások, sokkal hasznosabbak.
10/10 anonim válasza:
Kedves kérdező! Próbáld ki az összes tippet és ízlésed szerint válaszd ki a neked megfelelőt. De "vakon" ne ítélkezz,főképpen ne totális tapasztalatlansággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!