A rendes chef (séf) nagy késeken, miért van általában luk a tetejükön?
Linkelj már be légyszíves egy pár ilyet!
Csak mert nem általánosságban nincs ilyen, de konkrétan úgy egyáltalán nem létezik ilyen.
Lehet olyan kés, amin van lyuk, csak az vagy speciális (pl sajt) kés, ami arra van tervezve, hogy nagy felületű, tapadós anyagok ne tapadjanak fel a kés felületére.
Ilyenkor nem séf késnek hívjuk, hanem nevén nevezzük a dolgot, pl sajtkés.
De lehet olyan is, hogy ha túl széles a penge, akkor egyszerűen az anyag könnyítése, és az anyag költségek miatt tesznek rá lyukakat.
Ezeket a zs kategóriás vasdarabokat meg a komolytalanságuk miatt nem lehet séfkésnek nevezni, mert ezzel a séfkéseket is, meg a séfeket is, meg úgy egyáltalán a késeket is megsértjük.
Hogy a 2 közül melyikre gondolsz, talán képről eldönthető, ezért kértem, hogy ha "általában " ilyeneket látsz, akkor egy 5-6 db-ot linkelj már be.
Betudom a kései órának, hogy nem bírtad teljes egészében értelmezni a válaszom.
Nem kikértem magamnak, pláne nem miattad, csak tényeket közöltem.
Pont azért, mert láthatólag fogalmad sincs róla, hogy mi az, vagy hogy hívják.
Nehogy már még kikérd magadnak, hogy ha felteszel egy kérdést, és jön egy önzetlen válasz, ami az alapvető fogalmakat segít tisztába tenni, és valamiféle alap képet vagy helyzetet realizál, hogy tisztában legyél vele, be tudd kategorizálni,
és csak azért háborogjál itt, mert közben nem kezdtem el gügyögni hozzál, vagy mellékesen fényesre nyalni a segged.
De ne aggódj, többet biztos nem fog előfordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!