Hogyan lehetne elkészíteni azt az ételt, aminek ez a fantázianeve: Malacbefőtt?
Figyelt kérdés
a lényeg, hogy malacból legyen, befőttes üvegben lehessen tárolni, ha lehet 2 hétig, azt hallottam, hogy zsírral lehet "szigetelni", hogy kellene?2017. jan. 3. 08:30
11/12 anonim válasza:
" Viszont ez nem egy ínyenc gasztronómiai eljárás volt, hanem egyfajta kényszermegoldás. "
Most viszont már az, konfitálásnak hívják.:-) Nagyanyáink meg abálásnak. Egyébként az eljárásnál fontos, hogy ne túl magas hőfokon süsd a húst, és lehetőleg ne önts alá folyadékot. 100-120 fokon kell több óráig, épp csak gyöngyöző zsírban elkészíteni, ami teljesen ellepi, és ezzel a zsírral együtt teszed a tárolóedénybe. A hosszú hőkezelés pusztítja el a hús belsejében is a bacikat, a zsír pedig légmentesen lezárja, ahogy írták.
12/12 anonim válasza:
Minek kínlódsz? Fogod azt berakod a fagyóba ugy ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!