Milyen sütit tudnék sütni?
Van itthon puding, liszt, cukor, tojás, lekvár, étcsoki, tej...
kb ennyi.
a pudingos piskótát kicsit unom :)
Gyors kinderszelet :
Tészta:
40 dkg liszt, 25dkg vaj, 15dkg porcukor / kr.cukrot kévédarálón megdarálom / 1 tojás, 1/2 cs. sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, pici tej - ezeket összegyúrod, kicsit pihenteted a hűtőben. Majd kétfelé veszed. Egyik tepsi aljába, másik a krém fölé. Kb. 30 percig sütöd.
Krém :
1 liter tejből, 3 cs. van.pudingból és 14 ek. cukorból pudingot főzöl. Még melegen belekeversz 1 nagy doboz tejfölt, s 2 cs. van.cukrot, mazsolát. Ha langyosra hűlt, mehet a 2 tésztalap közé.
Jó étvágyat :-)
köszönöm, ez utóbbi jól hangzik.
gondolom egy 20x30-as kistepsibe ennek fele is bőven elég?
A tepsim mérete 30*30.
A tészta mennyiségét ne változtasd / az enyém elég vékonyka lett / , a tej 7 dl legyen, a puding 2 - a Tescoban lehet kapni tejszínízű pudingport, talán szlovák v. lengyel, azzal még finomabb -, s 2 kis doboz tejfölt tegyél hozzá.
Tegnap sütöttem , mára csak az emléke maradt :))
100gr etcsoki
100gr vaj
felolvasztva goz folott
2 tojas feherje
2 egesz tojas
120gr cukor
habosra verve, mikor a csoki kicsit kihult, belekeverve(nagyon melegen nem jo, kicsapodik a feherje)
aztan a vegen bele 100gr liszt
az egeszet csomomentesre kell keverni, majd kis edenyekben (muffinformanal kicsit nagyobb, ha nincs, akkor a muffinsuto is jo) 160°-on 12 percig sutni. A kulseje megsul a belseje meg folyik, isteni finom.
köszönöm :)
azért jöhet még ötlet, későbbre.
A kinderszeletest kérdezném, h akkor külön kell kisütni a két lapot ugye?
Én most ezt csináltam a hétvégén: KRÁTER SZELET
2 cs. vaníliás pudingot 4 ek. cukorral 8 dl tejben felfőzzük.
Tészta: 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzárakunk 1 dl tejet, 1 dl étolajat, 2 kanál kakaót, 25 dkg lisztet, kiskanál szódabikarbónát, majd az 5 tojás habját.
Ha kihűlt a puding, kanállal beleszaggatjuk a tepsibe öntött nyers tésztába, és sütjük.
Máz: 1 fél tejföl, 2 ek. cukor, 1 vaníliás cukor. Kikeverjük, és még melegen a tésztára kenjük.
Ezt még úgy variáltam meg, hogy az egyik vaníliás puding helyett egy rumpuncsot tettem bele, valamint volt a fagyóba szeder, a meleg pudingba raktam kb. 2 marékra valót. (Nem olvasztottam fel.)
Tudom, hogy ez is pudingos-piskótás, de hátha még nem ismerted, és szerintem ezzel a gyümivel megvariálva nagyon finom. Na meg egyszerű is. Jó étvágyat hozzá ha megcsinálnád!
Kinder szelethez üzenet : Mindent együtt kell sütni.
1/2 tészta tepsi aljára, rá a krém, erre a másik 1/2 tészta, előmelegített sütőbe betesz, megsüt.
Elfelejtettem : Kicsi csokimáz a tetején, feldobja :)
No akkor még jó h nem a kindert sütöttem, mert elszúrtam volna. De az lesz a következő :)
A krátert kipóbáltam, azt mondták h ízlik nekik, de lehet h csak illemből :)
mégegyszer köszönöm az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!