Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütit tudnék sütni?

Milyen sütit tudnék sütni?

Figyelt kérdés

Van itthon puding, liszt, cukor, tojás, lekvár, étcsoki, tej...

kb ennyi.

a pudingos piskótát kicsit unom :)

2010. máj. 3. 21:10
 1/10 anonim válasza:
100%

Gyors kinderszelet :

Tészta:

40 dkg liszt, 25dkg vaj, 15dkg porcukor / kr.cukrot kévédarálón megdarálom / 1 tojás, 1/2 cs. sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, pici tej - ezeket összegyúrod, kicsit pihenteted a hűtőben. Majd kétfelé veszed. Egyik tepsi aljába, másik a krém fölé. Kb. 30 percig sütöd.

Krém :

1 liter tejből, 3 cs. van.pudingból és 14 ek. cukorból pudingot főzöl. Még melegen belekeversz 1 nagy doboz tejfölt, s 2 cs. van.cukrot, mazsolát. Ha langyosra hűlt, mehet a 2 tésztalap közé.

Jó étvágyat :-)

2010. máj. 3. 21:41
 2/10 A kérdező kommentje:

köszönöm, ez utóbbi jól hangzik.

gondolom egy 20x30-as kistepsibe ennek fele is bőven elég?

2010. máj. 3. 21:45
 3/10 anonim válasza:

A tepsim mérete 30*30.

A tészta mennyiségét ne változtasd / az enyém elég vékonyka lett / , a tej 7 dl legyen, a puding 2 - a Tescoban lehet kapni tejszínízű pudingport, talán szlovák v. lengyel, azzal még finomabb -, s 2 kis doboz tejfölt tegyél hozzá.

Tegnap sütöttem , mára csak az emléke maradt :))

2010. máj. 3. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:

100gr etcsoki

100gr vaj

felolvasztva goz folott

2 tojas feherje

2 egesz tojas

120gr cukor

habosra verve, mikor a csoki kicsit kihult, belekeverve(nagyon melegen nem jo, kicsapodik a feherje)

aztan a vegen bele 100gr liszt

az egeszet csomomentesre kell keverni, majd kis edenyekben (muffinformanal kicsit nagyobb, ha nincs, akkor a muffinsuto is jo) 160°-on 12 percig sutni. A kulseje megsul a belseje meg folyik, isteni finom.

2010. máj. 3. 22:29
 5/10 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

azért jöhet még ötlet, későbbre.

A kinderszeletest kérdezném, h akkor külön kell kisütni a két lapot ugye?

2010. máj. 3. 22:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Én most ezt csináltam a hétvégén: KRÁTER SZELET

2 cs. vaníliás pudingot 4 ek. cukorral 8 dl tejben felfőzzük.

Tészta: 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzárakunk 1 dl tejet, 1 dl étolajat, 2 kanál kakaót, 25 dkg lisztet, kiskanál szódabikarbónát, majd az 5 tojás habját.

Ha kihűlt a puding, kanállal beleszaggatjuk a tepsibe öntött nyers tésztába, és sütjük.

Máz: 1 fél tejföl, 2 ek. cukor, 1 vaníliás cukor. Kikeverjük, és még melegen a tésztára kenjük.

Ezt még úgy variáltam meg, hogy az egyik vaníliás puding helyett egy rumpuncsot tettem bele, valamint volt a fagyóba szeder, a meleg pudingba raktam kb. 2 marékra valót. (Nem olvasztottam fel.)

Tudom, hogy ez is pudingos-piskótás, de hátha még nem ismerted, és szerintem ezzel a gyümivel megvariálva nagyon finom. Na meg egyszerű is. Jó étvágyat hozzá ha megcsinálnád!

2010. máj. 3. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:
2010. máj. 3. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:
bocs, én most csak azért írok ide, hogy megtaláljam ezeket a recepteket. :-)
2010. máj. 3. 23:10
 9/10 anonim válasza:

Kinder szelethez üzenet : Mindent együtt kell sütni.

1/2 tészta tepsi aljára, rá a krém, erre a másik 1/2 tészta, előmelegített sütőbe betesz, megsüt.

Elfelejtettem : Kicsi csokimáz a tetején, feldobja :)

2010. máj. 4. 22:54
 10/10 A kérdező kommentje:

No akkor még jó h nem a kindert sütöttem, mert elszúrtam volna. De az lesz a következő :)

A krátert kipóbáltam, azt mondták h ízlik nekik, de lehet h csak illemből :)

mégegyszer köszönöm az ötleteket!

2010. máj. 5. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!