Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segít valaki kiszámolni mit...

Segít valaki kiszámolni mit kell vegyek és mennyit? Matek.

Figyelt kérdés

Sütés és főzés lesz.

Már pletykálom a szilveszteri bulira hogy lángost sütök virslit főzök.

10-en leszünk férfiak maximum velem együtt 8000ft kb a keret.

Fél fél kilót számolok a két kajából egy főre.

Liszt, élesztő, olaj, tejföl, sajt, virsli, mustár,

Csak ezt kell vegyek szerencsére. Fokhagyma, só van.

Tesco-ban vásárlok mert az van közel.

Hogyan miből mennyit vegyek hogy elég legyen hogy kijöjjek jusson is mindenkinek. MEnnyi olaj kell 4kg lángoshoz. 2kg-ot 2l olajban kisütök de marad 1l használt olaj amit másra el szoktam használni. Leg olcsóbbat veszem. De ilyen sokat még nem csináltam.

MEnnyi élesztő kell? Kockát egészet 42g szoktam venni és vízben futtatom cukorral a lisztben. Nem tudom mennyibe kerül 1ft/g körül van. +/-5ft!

Reszelt mozzarella 200g 400ft

Tesco gazdaságos tejföl 800g 500ft

A virslit mikrózom 2x 150ft mustár 200gx2 g elegendő. Virsli 400ft de lehet veszek házi 500ft-ost.

Mondhatni hogy matematikai példa de tudni kell sütni főzni is hozzá!

Kalkulációhoz egyébb részletek:

A bátyám meg én nem fizetünk mert enyém a hely.

1000ft+batyu a beugró. Mindenki piát akar hozni.

8-an lesznek rajtam és a bátyámon kívül.

27.-én hirdetem ki a végső állást addig minden változhat hogy ki jön ki nem mennyibe kerül mit kell hozni...stb 1 főre számolok amit számolom.

Csóró szegényember vagyok munkanélküli hónapok óta.

Tegnap kaptam negyed palack gázt és egy tűzhelyt amit le kell szabályoztatni PB-re az nem akadály csak meghatározó. 11,5kg-os gáz negyede remélem elegendő lesz az akcióhoz. Ha nem van villanyrezsóm. Lángos hamar megvan.

Jó lenne ha a gázba is be tudnának szállni de mindenki csóró szóval nem sokkal kellene növelni a beugrót. MAX 2000ft de azért kell valamit adni is. Elvi kérdésemből kifolyólag.

Minden kérdésre válaszolok. Amúgy az is sokat segít hogy leírhattam.

2016. dec. 24. 00:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha 2 db virsli fejenként elég, akkor 1 kiló virsli bőven elég lesz. Egy csomag baromfi TS Value 600 körül van. 699-ért vettem Hyzat (1 kg) akcióban a napokban.
2016. dec. 24. 02:28
 12/20 A kérdező kommentje:
10kg fejenként 1 kg
2016. dec. 24. 02:30
 13/20 anonim ***** válasza:
1 kiló az 16 darab.
2016. dec. 24. 02:32
 14/20 A kérdező kommentje:
Attól függ. Láttam rövidebb 19 szálast is és van 1 szálas 1 kilós is, az van ráírva hogy párizsi.
2016. dec. 24. 02:45
 15/20 A kérdező kommentje:
De ismerem őket egyszerre sokat nem tudnak megenni.
2016. dec. 24. 02:45
 16/20 anonim ***** válasza:
2-3 E forintból kilehet ezt hozni. Mindenki eszik 1 virslit, meg egy lángost. Még hasznod is lesz és keresel pár ezrest.
2016. dec. 24. 02:50
 17/20 anonim ***** válasza:
Az instant élesztőnek amúgy semmi köze ahhoz, hogy milyen ízű lesz a cuccod. Az a TE alapanyag összetételeden múlik, hogy jó ízű-e vagy nem. Én pár napja pizzát sütöttem ilyen élesztővel. Előbb vettem ki az egyiket mint kellett volna a sütőből és nem sült meg rendesen.Ettem belőle és órákon keresztül élesztőt böfögtem :) na aztán a többi tökre jól sikerült mert azoknál betartottam a sülés idejét.
2016. dec. 24. 03:06
 18/20 A kérdező kommentje:

A virsli csak csemege éjfél utánra a lángos meg vacsora, mindenki imádja ahogy csinálom. Cukorral futtatom tejes meleg vízben a friss élesztőt és bele öntöm a liszttel teli vajlingba és betakarom melegben. olajat is keverek a tésztába és vékonyra nyújtom az esetek 80%-ban eltalálom hogy szakadás nélkül jól kinyúljon de megtartsa a saját súlyát. Frissen ropog szikkadtan puha.Lehet csalok és folyósra keverem a tejfölt mert akkor lefolyik és nem töltik agyon, a sajtból meg mindig keveset rakok eléjük és elosszák. :D

Szemétség de ismerem őket sajnos szükségeltetett! És ha marad jövőre elfogy. Szeretném ha minden tökéletes lenne.

2016. dec. 24. 03:06
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ez így nagyon nem oké, már bocsánat. Felhigítani meg átcímkézni a tejfölt, meg egyszerre csak kevés sajtot kirakni? Én borzasztó kellemetlenül érezném magam mind vendégként, mind házigazdaként :( Ők a barátaid, ne verd át őket.

Nem lenne egyszerűbb és gazdaságosabb csak az egyik félét csinálni, de akkor abból legyen bőségesen, trükközés nélkül? Virsli mellé menjen kenyér, olcsó és laktat, ha vki kenyeret is eszik mellé, nem igazán fog megenni 1 kg virslit. Kenyeret akár még te magad is süthetsz, iszonyat olcsó viszont a házi kenyérnek nincsen párja. Ha engem frissen sült kenyérel várnának kb rá sem hederítenék a virslire hanem enném a kenyeret magában, bár nyilván nem mindenki így van vele.

2016. dec. 24. 06:31
 20/20 A kérdező kommentje:
Én a tejföllel arra gondoltam felrázom nem higítom. :) isten őriz
2016. dec. 24. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!