Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kifelejtettem a cukrot a...

Kifelejtettem a cukrot a piskótából :-), most mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Mentségemre legyen szólva, hogy keverés közben az egyévesem folyton ott téblábolt én meg mindent megcsináltam, csak olyan furi lett a végeredmény, megkóstóltam és hát.....

Most itt egy kerek sült, sós piskótám, mi legyen vele?

Köszi a segítséget!


2010. ápr. 30. 22:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

csinálj belőle somlóit!Jó sok csokiöntet, és már nem is érződik a cukorhiány!Én így szoktam az öntetet:

1 cs kakaópor, bele jó sok cukor!Ezt vízben felfőzöm, és 1 vaniliás pudinggal sűrítem!Rumot nm teszek bele, mert nem szeretjük!

2010. ápr. 30. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Sós??? Mitől sós?

Én azt csinálnám. hogy félbevágom, kikeverek két tömlős sajtkrémet zöldfűszerrel, rá sonkaszeleteket, tetejére szintén sajtkrém. Tortaszerűen szendvicsnek lehet hamizni. VAgy töltsd meg körözöttel:D

2010. ápr. 30. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

bocs, nekem az sós, ami nem édes :-)

Köszi az ötleteket, az első nagyon jó, mert maradnék valami édességnél, csak így elég nehéz lesz.

Valakinek van még ötlete?

2010. ápr. 30. 22:46
 4/12 anonim ***** válasza:
Esetleg csinálj belőle gyümölcsös tortát. A gyümölcs levét fődz meg szirupnak,és locsold be vele a tortát,hogy egy kicsit beszívja,de ne ázzon el.A két lap közé tegyél puddingot,rá a gyümölcsöt,esetleg tejszínhabot. a tetejét szintén locsold meg és tégy rá csokimázat.
2010. ápr. 30. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Nutellat bele :)

Vagy esetleg pudingot, csinald edesebbre.

Esetleg egy reteg turokrem, egy reteg puding a tetejere meg mehet gyumi. (ugy persze, hogy izben harmonizaljon)

2010. ápr. 30. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
tiramisu vagy ahogy az első írta, somlói, lényeg, hogy itasd át valami cukros folyadékkal
2010. ápr. 30. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
vagy összetépkeded és [link]
2010. ápr. 30. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, nagyon jó ötletek!
2010. ápr. 30. 23:19
 9/12 anonim ***** válasza:
37%

Elsőnek: Az nem somlói hanem maszlag

Az eredeti somlói galuska

Hozzávalók: a sárga piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, a diós piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál darált dió, a csokoládés piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, a vanília krémhez: 5 dl tej, fél rúd vanília, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 egész tojás, a rumos cukorszörphöz: 2 dl víz, 20 dkg cukor, 1 dl rum, a csokoládéöntethez: 3 dl tej, 3 evőkanál kakaópor, 1 tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 1 púpozott teáskanál liszt, valamint 2 dl rum, 8 dkg darált dió, 8 dkg mazsola, 1 evőkanál kakaópor, 6 dl tejszín.

Előkészítése:


A háromféle piskóta lapot egyenként – azonos nagyságú tepsiben – megsütöm. A sárga piskótához a tojásokat habosra keverem a cukor felével, a tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd a cukros tojássárgáját is belekeverve, óvatosan beleforgatom a lisztet. A diós piskótához a liszttel kevert diót keverem a cukros tojáshoz, a kakaóshoz pedig a liszttel kevert kakaóport adom. A megsült tésztalapokat hagyom kihűlni.

Elkészítése:


A krémhez 4 dl tejet a vaníliával és a cukor kétharmad részével felforralok. A maradék tejet külön edényben simára keverem a liszttel és a tojássárgákkal, a tojásfehérjékből pedig az egyharmad cukorból kemény habot verek. A forrásban lévő vaníliás tejbe állandó keverés közben beleöntöm a tojásos tejet, felforralom, majd a tűzről levéve azonnal belekeverem a cukros tojáshabot. Hagyom kihűlni. A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforralom, majd ha langyosra hűlt, belekeverem a rumot. A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverem, utána a cukrot és a tojássárgáját is hozzáadom, majd állandóan kevergetve felforralom. A tűzről levéve rummal ízesítem. A tejszínből kemény habot verek.


Ezután az összes hozzávalót az asztalra teszem, és a következő módon rakom össze: Olyan mély tepsit (vagy tálat) készítek elő, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta!) A tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a rumos cukros szörp egy részével, és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd ráfektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsolom a szörppel, majd megkenem a sárga krém második harmadával. Ismét meghintem dióval és mazsolával, ezután ráborítom a diós piskótát. Rásimítom a maradék krémet és a kakaóporral megszórom. Alufóliával letakarom, a hűtőszekrényben jól lehűtöm (három napig áll.)


Tálalás előtt evőkanállal desszertes tányérokra adagolom. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomok, amit leöntök csokoládé öntettel.

2010. máj. 1. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
01:09! Ugyan nem én vagyok a kérdező, de máris lenyúltam a receptet! Köszönöm a család nevében is, ma meg fogom csinálni!:)
2010. máj. 1. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!