Kifelejtettem a cukrot a piskótából :-), most mit csináljak vele?
Mentségemre legyen szólva, hogy keverés közben az egyévesem folyton ott téblábolt én meg mindent megcsináltam, csak olyan furi lett a végeredmény, megkóstóltam és hát.....
Most itt egy kerek sült, sós piskótám, mi legyen vele?
Köszi a segítséget!
csinálj belőle somlóit!Jó sok csokiöntet, és már nem is érződik a cukorhiány!Én így szoktam az öntetet:
1 cs kakaópor, bele jó sok cukor!Ezt vízben felfőzöm, és 1 vaniliás pudinggal sűrítem!Rumot nm teszek bele, mert nem szeretjük!
Sós??? Mitől sós?
Én azt csinálnám. hogy félbevágom, kikeverek két tömlős sajtkrémet zöldfűszerrel, rá sonkaszeleteket, tetejére szintén sajtkrém. Tortaszerűen szendvicsnek lehet hamizni. VAgy töltsd meg körözöttel:D
bocs, nekem az sós, ami nem édes :-)
Köszi az ötleteket, az első nagyon jó, mert maradnék valami édességnél, csak így elég nehéz lesz.
Valakinek van még ötlete?
Nutellat bele :)
Vagy esetleg pudingot, csinald edesebbre.
Esetleg egy reteg turokrem, egy reteg puding a tetejere meg mehet gyumi. (ugy persze, hogy izben harmonizaljon)
Elsőnek: Az nem somlói hanem maszlag
Az eredeti somlói galuska
Hozzávalók: a sárga piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, a diós piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál darált dió, a csokoládés piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, a vanília krémhez: 5 dl tej, fél rúd vanília, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 egész tojás, a rumos cukorszörphöz: 2 dl víz, 20 dkg cukor, 1 dl rum, a csokoládéöntethez: 3 dl tej, 3 evőkanál kakaópor, 1 tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 1 púpozott teáskanál liszt, valamint 2 dl rum, 8 dkg darált dió, 8 dkg mazsola, 1 evőkanál kakaópor, 6 dl tejszín.
Előkészítése:
A háromféle piskóta lapot egyenként – azonos nagyságú tepsiben – megsütöm. A sárga piskótához a tojásokat habosra keverem a cukor felével, a tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd a cukros tojássárgáját is belekeverve, óvatosan beleforgatom a lisztet. A diós piskótához a liszttel kevert diót keverem a cukros tojáshoz, a kakaóshoz pedig a liszttel kevert kakaóport adom. A megsült tésztalapokat hagyom kihűlni.
Elkészítése:
A krémhez 4 dl tejet a vaníliával és a cukor kétharmad részével felforralok. A maradék tejet külön edényben simára keverem a liszttel és a tojássárgákkal, a tojásfehérjékből pedig az egyharmad cukorból kemény habot verek. A forrásban lévő vaníliás tejbe állandó keverés közben beleöntöm a tojásos tejet, felforralom, majd a tűzről levéve azonnal belekeverem a cukros tojáshabot. Hagyom kihűlni. A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforralom, majd ha langyosra hűlt, belekeverem a rumot. A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverem, utána a cukrot és a tojássárgáját is hozzáadom, majd állandóan kevergetve felforralom. A tűzről levéve rummal ízesítem. A tejszínből kemény habot verek.
Ezután az összes hozzávalót az asztalra teszem, és a következő módon rakom össze: Olyan mély tepsit (vagy tálat) készítek elő, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta!) A tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a rumos cukros szörp egy részével, és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd ráfektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsolom a szörppel, majd megkenem a sárga krém második harmadával. Ismét meghintem dióval és mazsolával, ezután ráborítom a diós piskótát. Rásimítom a maradék krémet és a kakaóporral megszórom. Alufóliával letakarom, a hűtőszekrényben jól lehűtöm (három napig áll.)
Tálalás előtt evőkanállal desszertes tányérokra adagolom. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomok, amit leöntök csokoládé öntettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!