Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Születés napi köszöntőn mit...

Születés napi köszöntőn mit főzzek?

Figyelt kérdés
A páromnak szervezek egy meglepetés "partit" a 35. Születésnapjára! Lesz külön (délelőtt) egy családi (7 fő) és külön (este) egy baráti (6 fő) összejövetel. A családi az afféle ünneplős - tortás - ebédelős - ajándékozós lesz. Erre az alkalomra kérnék ötleteket. Mert a húsleves és a rántott hús megy minden rokonnál ilyenkor.... És én ebből szeretnék kilépni... Várom a szuper ötleteket!

2016. nov. 25. 10:37
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Pacalt.
2016. nov. 25. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

Tegnap egy kérdezőnek írtam egy májpástétommal készült, karajtekercs receptet ( A kérdező kérésére! ezt azért írom ide, mert a "szimpatizánsaim" ezt is lepontozták...lelkük rajta. )A kérdések között megtalálod. A kérdés:Az lenne a kérésem, valakinek van-e valami töltötthús receptje... stb.

Kérésére, utolsó válaszolóként részletesen leírtam a receptet, és a kérdező természetesen meg is köszönte.

Kérlek keresd meg a sütés-főzés kérdések között, hátha hasznodra válik.

(sajnos nem sikerült idemásolni )

2016. nov. 25. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
39%

Az elözö válaszolónak segítek, itt a bemásolt recept amit a másik kérdésre írt be:


"Szevasz ! Írom az ígért receptet. Hosszú lesz, de hidd el megéri végigolvasni, és megcsinálni is :)

Az egybesült változat: egy szép kb 1,2 kilós csontnélküli karaj kell hozzá, egy egy bőséges családi adag. fél kiló csirkemáj.

Először elkészítjük a házi csirkemáj pástétomot.

a májat megtisztítjuk, majd egy jó fej hagymát finomra vágva megdinsztelünk.Rátesszük a májat, és kissé megsózva, majorannával fűszerezve puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Közben megfőzünk 2-3 tojást keményre.

a hagymás sült májat ledaráljuk, utána a főtt tojásokat.

mustárral,-ha kell még további fűszerekkel ízlés szerint(majoranna, bors, kakukkfű, tárkony is lehet )-fűszerezzük. Kevés tejfölt is adunk hozzá, hogy krémes állagú, de ne folyós legyen. Kellemesen pikánsnak kell lennie. A szín miatt esetleg egy teáskanál pirospaprika is mehet bele.

Eddig a töltelék. Most elővesszük a szép darab karajt, és függőlegesen deszkára állítjuk.Egy nagyon éles késsel kb 1 cm-re hosszában bevágjuk, majd így centiről centire haladunk a vágással, (mintha egy szőnyeget tekernénk kifele )Bal felől nő a hús, jobb felől lassan elfogy, és egy szép nagy téglalap alakú darab lesz előttünk.Nagyon finoman kiklopfoljuk, és gyengén besózzuk.

Megkenjük a kész májpástétommal, és a hosszabbik oldaláról feltekerjük, akár a piskótatekercset.Beborítjuk baconszeletekkel, és zsiradékkal kikent mélyebb tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük.Picurka vizet öntünk alá, és szorosan lefóliázva kb másfél órát sütjük .(kb 180-170 fokon ) Közben időnként ránézünk és forgatjuk.

Ha kész, akkor fólia nélkül szépen körbepirítjuk. Felvágás előtt legalább 10 percig pihentetjük deszkán.

Utána éles nagy késsel kb 1 centis szeletekre vágjuk.

nagyon látványos és nagyon finom, bármilyen kedvenc krumpli vagy rizsköret passzol mellé.

A mini változat: jó tenyérnyi karaj, vagy csirkemell szeletekre kenjük a májpástétomot, feltekerjük, és a kis roládokat is baconba tekerjük. Ezeknek rövidebb a sütési idejük is, kb 45 perc alatt kész vannak, de ugyanúgy lefóliázva... stb, mint a nagyobb változat.

Ezeket is lehet ferdén nagyobb szeletekre szelni, de félbevágva is lehet nagyon szépen tálalni.

Remélem elnyeri a tetszésedet, és nemcsak a gyerekeknek fog tetszeni :)

Már nagyon sokaknak továbbadtam ismerősi körben (itt is leírtam már ), eddig még mindenkinél sikere volt.

Üdv :)"


(Mellékesen ott is felpontoztalak, a "hobbilepontozókkal" meg ne törödj, inkább szánalomra méltó, akinek ennyi az összes öröm az életében!)

2016. nov. 25. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Hálás köszönet Neked, puszillak :)
2016. nov. 25. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Rengeteg otletem lenne, de fogalmam sincs, hogy milyen az izvilagotok, miket szerettek, esetleg mi az, amit nagyon nem es tabu.
2016. nov. 25. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

- A csirkemájat rakd tészta-szűrőbe, és lobogó forró vízbe mártva, csak annyi időre, míg a benne levő vér kiforr belőle.

- A kiklopfolt karaj egyik oldalát kend meg mustárral, a szelet egyik végébe tégy májat, a másik végét ráhajtod, összetűzöd és az egészet bepanírozod.


Ha nem akarod rántani, akkor a ketté-hajtás után alufólia-csíkba csomagold bele a kis batyukat, (jobb, ha dupla fólia) és bő olajban süsd a kis csomagokat. Mindkét oldalát 10-10 percig, ne tovább, mert könnyen túlsül, és akkor már nem az igazi.

2016. nov. 25. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

Mivel a 3. és 6. válaszoló is javasolt egy-egy receptet a korábbi kérdésre adott válaszokból, belinkelem azt a kérdést, ott találsze még több ötletet is:


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__82..

2016. nov. 25. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

Citromfüves cukkinikrémleves kókuszhabbal

Vajban párolt zöldfűszeres lazac zöldspárgával, friss salátával

Kókuszos mangótorta

2016. nov. 25. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2016. nov. 26. 10:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!