A bolti babapiskóta az szalagárés tészta?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 29. 15:37
1/7 anonim válasza:
Szerintem nincs benne szalagálé,érződne rajta.
3/7 anonim válasza:
Szerintem az lenne a baba számára a legjobb, ha a babapiskóta nem sütőporos, vagy szódabikarbónás süti lenne, hanem szalalkálival (ammónium-bikarbonáttal) készült sütemény lenne.
A szódabikarbóna (nátrium-bikarbonát) a sütés hőmérsékletén széndioxidra és nátrium karbonátra (szódára) bomlik. Ez a szóda visszamarad a süteményben.
Az ammónium-bikarbonát bomlástermékei az ammónia és a széndioxid, valamint a víz teljes mértékben elhagyják a tésztát, nem marad vissza semmi a sütés után, ha néhány percet levegőzik a süti.
Bár sütés közben valóban undorító az ammóniaszag, de a kész sütiben ebből semmi nem marad vissza...
4/7 anonim válasza:
utánanéztem, kösz. Szóval szalakáli....ammónium-hidrogén-bikarbonát. Asszem van benne.
5/7 anonim válasza:
Hát,nem tudom,de én megérzem a szalakáli ízét süteményeken,de például a törökmézen is nagyon érződni szokott.
6/7 anonim válasza:
Talán mert a törökmézben szódabikarbóna van?
7/7 anonim válasza:
De a szódabikarbónának se íze,se szaga nincsen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!