Kollégiumi főzés ötletek? (Sok kritérium)
Amit nem eszek: szénhidrátok (pékáru, tészta), "műanyag" kaják, olaj, konzerves kaják, cukortartalmú kaják.
Csak egy kicsi lábasom van, minden mást a szobatársamtól kérnék, fűszereket sem nagyon használok, ezért nem is hoztam magammal.
Amit szoktam enni: zacskós rizs, csirkemell, saláták, mirelit zöldség párolva.
Valakinek ötlet esetleg, miket ehetnék még? Amit viszonyag olcsón meg lehet úszni, és nem kell olyanokat vennem hozza, amik nagyon sok idő alatt fogynanak el?
Fűszerekre érdemes lenne beruháznod (bors, só, paprika, delikát). A főzelékeket könnyű összedobni. Lencse, sárgaborsó: beáztatod este, másnap feldobod a tűzre, vágsz rá egy kis hagymát, fűszerezed és szépen megfő. Feltétnek mehet csirke, tükörtojás, bacon.
Egy csomag lencse kb 250 ft, egy fej hagyma 30, pár tojás 100ft és ehetsz napokig.
Zabpehely zabkásához.
Nem vagyok leveses de szobatársam rendszeresen főz azt is, zöldségleveshez meg is lehet venni tálcára kiporciózva a dolgokat, már csak szeletelni kell.
Én szeretem a baconbe tekert májat, nálunk a sütőkben benne van hagyva a hozzá tartozó tepsi is szóval elméletben az sem akadály.
Mi a baj azzal ha sok idő alatt fogy el? Sokmindent lehet hosszabb ideig tárolni különösebb odafigyelés nélkül. Nálam is vannak szárított hüvelyesek, zabpehely, liszt stb. Eláll a polc tetején, ha pedig éhes leszek van mihez nyúlnom. Olaj: tapadásmentes lábosba szinte nem is kell, nekem egy év alatt sem fogy el egy üveggel.
A csirkét is ezerféleképpen el lehet készíteni. Mézes mustáros, sajtos, tejszínes, paradicsomos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!