Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A házi süteményektől kevésbé...

A házi süteményektől kevésbé hízunk, mint a bolti, csomagolt, szintetikus vackoktól?

Figyelt kérdés
2016. nov. 16. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Igen,kevésbé hízunk,mert az otthoniba jó esetben nem teszünk ízfokozót stb. Ha fogyni szeretnél,csinálj gyümölcsös könnyű desszerteket,és semmiféleképpen ne vajas-margarinos krémeket használj
2016. nov. 16. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Nem elsősorban ezen múlik, bár el tudom képzelni, hogy valakinek bekavarnak a mindenféle vackok, amiket beleraknak állagjavításra, elállóságnövelésre, ízfokozásra...


A kalóriatöbblettől hízunk, de a túlevésbe azért be tud segíteni a nem megfelelő összetétel. Az én itthoni sütijeim teljesen jók a legkeményebb szálkásításkor is, nem cukrosak, csak zsírosak, de az nem baj, nekem semmiképp (persze megvan az a határ, ahol már gond lenne, annyit nyilván nem eszem belőle). Laktató, tápanyagdús és az inzulinszintemet is békén hagyja a saját süti, a boltitól éhesebb lennék és rosszul is.

2016. nov. 16. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
Első, kevered a dolgokat. Az ízfokozók stb. elég egészségtelenek, de nem ettől hízlaló valami. Cukor-, liszt- és zsiradéktartalom amin múlik elsősorban.
2016. nov. 16. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
44%
Nem keverem a dolgokat. Az édesipar használ elég sok sz..rt amit nem kellene. Pl sok kenyér csomagolásán rajta van,hogy amiláz enzim van benne. És ettől az enzimtől,ami egyébként a nyálunkban van, már nem teljes értékű ételt kapsz. Az emésztés a rágással kezdődik. Ha itt elakad a folyamat, akkor az agyunk több bevitt kalóriát kevesebbként fog értékelni. Ez túlevéshez vezet. Másrész az sem mindegy, hogy ezek az adalékanyagok narancsbőrt is okozhatnak. Aki nem ért hozzá,az megörül,hogy természetes szinezék,de nem tudják mi az pontosan. Pl a kárminsav az úgynevezett bíbortetü,igen egy rovar,kipréselt testnedve. Ráadásul sokszor fel sem tüntetik a valódi öszetevőket. Aki nem járt még ilyen üzemben, az nyugodt szí vel eszi meg az ilyen termékeket. Viszont otthon magunknak dönthetjük el,mi kerül a sütibe. A fehérliszt egyharmadát simán pótolhatjuk teljes kiőrlésűvel,nem ront a minőségen. De a rosttartalom miatt segíti a bélműködést és nem ugrik ki a vércukorszint.
2016. nov. 16. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
54%
És még valami. A kalória az csak egy dolog. Ugye a fehérje és a szénhidrát is 4 kalóriát tartalmaz grammonként. A zsír 9-et,az alkohol 7-et. De nem mindegy,hogy fél kg grillezett csirkemellet,vagy fél kg sütit falsz-e fel. Ugye?
2016. nov. 16. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!