Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsához milyen recepteket...

Kacsához milyen recepteket tudtok?

Figyelt kérdés
Jöhetnek különlegesebb, egyszerűbb receptek is! Köret is érdekel, hogy mit adnátok mellé. :)
2016. nov. 12. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Kacsa egészben: a hasüregét ízlés szerint fűszerezem, só, bors, majoránna, rozmaring, kakukkfű, ami épp kéznél van, egész hagymát, almát, birsalmát dugok bele, sütőben megsütöm.

Kacsa comb, vagy mell serpenyőben indul, aztán teszem a sütőbe rövid időre. A kacsamellet szeretem "rozéra sütve", amikor nem sül át teljesen, a belseje kicsit véres, mint az angolos steak-nek.

Köretnek a klasszikus krumplipüré és párolt lilakáposzta.

2016. nov. 12. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen megsütve szeretem, só, kvés frissen őrölt bors és majoránna, semmi több fűszer, max mellédobva egy-két gerezd fokhagyma egészben. Megszurkálom a bőrét, hogy a zsír rendesen kisüljön, cseréptálban sütöm, a végén ropogósra pirítom a bőrt, sült krumplival (a kacsazsírban, sütőben elkészítve) és almás párolt vöröskáposztával tálalom. Isteni még a Stahl-féle kacsapástétom: [link]
2016. nov. 12. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Teniszkönyökből vállendítéssel pattintott laposkővel pattogós hattyúgyilkos kacsa.
2016. nov. 12. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

A legegyszerűbb,legfinomabb nekem amikor csak besózom,egy kevés vizet öntök alá és sütöm amíg minden víz elpárolog alóla a bőre ropogós, a húsa omlós.

A kacsacombokat besózom,tepsibe teszem,kb 1 dl vizet öntök alá,200 fokos sütőbe teszem ,amikor a víz elkezd forrni az oldalán leveszem a sütőt 150 fokra és másfél órát sütöm.

Krumplipürét és postakocsi káposztát adok hozzá.

2016. nov. 12. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
21%
Google("Kacsa recept");
2016. nov. 12. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi negyedeljük a kacsát (fertály ) és kacsazsírban feltéve, lábasban elősütjük, fedő alatt, szinte teljesen puhulásig. Utána a zsírral együtt áttesszük tepsibe, és sütőben ropogós pirosra sütjük.

hagymás törtkrumpli, párolt ( dinsztelt ) káposzta a köret mellé.Lehet fehér káposzta is, de még finomabb almás-lilakáposztával.Ismerősünk savanyú káposztát pirít le,azzal is nagyon finom.

2016. nov. 12. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
83%
ja, és nem fűszerezzük túl mi sem, só, kis majoranna, semmi cicó:)
2016. nov. 12. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!