Kacsához milyen recepteket tudtok?
Kacsa egészben: a hasüregét ízlés szerint fűszerezem, só, bors, majoránna, rozmaring, kakukkfű, ami épp kéznél van, egész hagymát, almát, birsalmát dugok bele, sütőben megsütöm.
Kacsa comb, vagy mell serpenyőben indul, aztán teszem a sütőbe rövid időre. A kacsamellet szeretem "rozéra sütve", amikor nem sül át teljesen, a belseje kicsit véres, mint az angolos steak-nek.
Köretnek a klasszikus krumplipüré és párolt lilakáposzta.
A legegyszerűbb,legfinomabb nekem amikor csak besózom,egy kevés vizet öntök alá és sütöm amíg minden víz elpárolog alóla a bőre ropogós, a húsa omlós.
A kacsacombokat besózom,tepsibe teszem,kb 1 dl vizet öntök alá,200 fokos sütőbe teszem ,amikor a víz elkezd forrni az oldalán leveszem a sütőt 150 fokra és másfél órát sütöm.
Krumplipürét és postakocsi káposztát adok hozzá.
Mi negyedeljük a kacsát (fertály ) és kacsazsírban feltéve, lábasban elősütjük, fedő alatt, szinte teljesen puhulásig. Utána a zsírral együtt áttesszük tepsibe, és sütőben ropogós pirosra sütjük.
hagymás törtkrumpli, párolt ( dinsztelt ) káposzta a köret mellé.Lehet fehér káposzta is, de még finomabb almás-lilakáposztával.Ismerősünk savanyú káposztát pirít le,azzal is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!