Tudj valaki hogyan készült a iskolás tejbegríz? Aki
evett az tudja miről beszélek. Miben volt más?
Figyelt kérdés
2016. nov. 1. 16:47
1/9 anonim válasza:
Több benne a cukor és egy nagyon kis adag vajat is belekevernek, hogy krémesebb legyen.
2016. nov. 1. 16:58
2/9 anonim válasza:
Szeretném hinni, hogy van olyan nagyüzemi konyha Magyarországon, ahol valódi vajat adnak bármilyen ételbe is...
A menzás tejbegríz "nagy" titka, hogy hígabb és a grízen kívül liszt is van benne a "selymes" hatás érdekében.
2016. nov. 1. 17:12
3/9 anonim válasza:
A vajas kenyér sem ritka a menzán utolsó. Tejbegrízt sem minden nap főznek, tesznek bele vajat, és vanilliacukrot is.
2016. nov. 1. 17:17
4/9 anonim válasza:
Margarin lesz az a vaj a kenyeren is :)
2016. nov. 1. 17:27
5/9 anonim válasza:
Vanilincukrot max
2016. nov. 1. 18:09
6/9 anonim válasza:
Javarészt vízzel készül, nem selymes, egyszerűen csak híg. Minden menzás fogás titka a minőségi alapanyagok kispórolása vagy felhígítása. Szeretném én látni azt a menzát, ahol egyáltalán ismerik a valódi vajat, és nem a kockamargarint hiszik annak.
2016. nov. 1. 18:24
7/9 anonim válasza:
A mai menzákat nem ismerem, de 25-30 éve tök normális volt a tejbegríz, olyasmi, mint az otthoni.
A piskótát sodóval jóra csinálták, a tejbegríz normális volt, a többi ételről vannak borzalmas emlékeim... Illetve a tarhonyaleves még bejött, azt még később is ettem menzán és akkor is pont olyan volt, mint gyerekkoromban :)
Kétlem, hogy vaj lett volna bármiben, az drága.
2016. nov. 1. 18:28
8/9 anonim válasza:
re7. Most megnéztem a múlt heti étlapot a fiam iskolájában. Vaj egyszer sem fordult elő rajta, vajkrém (tudjuk mennyire vaj) 1x, margarin annál inkább sajnos.
2016. nov. 2. 09:16
9/9 anonim válasza:
Én imádtam hogy olyan csomós, mindig reménykedtem kapok egy nagy rögöt.
Sokkal hígabb volt mint most.
Nem tudom ki emlékszik rá volt, ilyen darálthúsos tészta de nem bolognai féle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!