Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell feltekerni a buktát,...

Hogy kell feltekerni a buktát, hogy ne folyjon ki a lekvár?

Figyelt kérdés
2016. okt. 23. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Rendes lekvárt (süthetö) kell használni. A boltokban kaphatóak többsége erre nem alkalmas, mert szétolvad.

Esetleg megpróbálhatod a feltekerés elött a bukta szélét kevés tojással megkenni és feltekerve ott összenyomni.

2016. okt. 23. 11:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Házi baracklekvárt szeretnék bele tenni
2016. okt. 23. 11:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg úgy, mint a töltöttkáposztát, hogy a két végét bedugod. A baracklekvár, elég sanszos, hogy ki fog folyni, kemény házi szilva jobb lenne, vagy valamilyen sütésálló bolti.
2016. okt. 23. 12:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi, megpróbálom.

A szilvát nem szeretem :-)

2016. okt. 23. 12:09
 5/5 ameoland válasza:

Szia!

Én négy műhelyben négy féle módon is készítettem már, úgyhogy a finom végeredmény csak a meghatározó.

De szerintem úgy a legjobb, ha vagy felosztod a kelt tésztát kisebb darabokra, picit kinyújtod és belehelyezed a sütésálló lekvárt, majd feltekered és egymás mellé sorolod vagy ha van mód rá, akkor csak kis rudacskákra sodrod, sűrűn egymás mellé pakolod, hogy össze keljenek és süljenek, majd ha kihűlt, a két végén és az alján egy nyomózsák (vagy zacskó) segítségével beletöltöd azt a lekvárt, amit te szeretnél benne tudni :)

Jó sütögetést!

Egy pék-cukrász

2016. okt. 24. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!