Hogy kell feltekerni a buktát, hogy ne folyjon ki a lekvár?
Rendes lekvárt (süthetö) kell használni. A boltokban kaphatóak többsége erre nem alkalmas, mert szétolvad.
Esetleg megpróbálhatod a feltekerés elött a bukta szélét kevés tojással megkenni és feltekerve ott összenyomni.
Köszi, megpróbálom.
A szilvát nem szeretem :-)
Szia!
Én négy műhelyben négy féle módon is készítettem már, úgyhogy a finom végeredmény csak a meghatározó.
De szerintem úgy a legjobb, ha vagy felosztod a kelt tésztát kisebb darabokra, picit kinyújtod és belehelyezed a sütésálló lekvárt, majd feltekered és egymás mellé sorolod vagy ha van mód rá, akkor csak kis rudacskákra sodrod, sűrűn egymás mellé pakolod, hogy össze keljenek és süljenek, majd ha kihűlt, a két végén és az alján egy nyomózsák (vagy zacskó) segítségével beletöltöd azt a lekvárt, amit te szeretnél benne tudni :)
Jó sütögetést!
Egy pék-cukrász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!