Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok ehhez receptet írni?

Tudtok ehhez receptet írni?

Figyelt kérdés

A tésztát lehet készíteni házilag vagy lehet kapni külön?

A szósz érdekelne, ismeri valaki?


[link]


2016. okt. 15. 12:15
 1/9 A kérdező kommentje:
Most nézegettem, találtam ezt azt, de ilyen tésztát egészségesebb verzióban hol lehet kapni? (ízfokozómentes)
2016. okt. 15. 12:19
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Ha egészségesebb verziót akarsz, akkor rízstésztát vegyél, az mindenképpen szerencsésebb, de wok tésztát is is lehet kapni Ázsia boltokban (de néha LIDL-ben is), rízstésztát bioboltokban, de nagyobb hiperekben is akár. A szószt meg nopláne egyszerű házilag, bármit össze lehet keverni szinte, csak sok hozzávalósak ezek a keleti ételek. Egyszer kell betankolni mindenből. Ha van otthon szójaszószod, valami normális olaj(mogyoró, szezám), gyömbér, valami erős esetleg, ha szereted, szárított gombák, zöldségnek mondjuk kínai kel, újhagyma, répa, meg valami húsféle. Ha egyszerűt akarsz teljesen, akkor pirítasz csirkét, mondjuk mogyoróolajon, (nagy lángon wokban), raksz mellé újhagymát, julienne-re vágott répát, babcsírát esetleg, fűszerezed: szójaszósz, gyömbér, chili, összepirul és kész. Ha több szószt akarsz, akkor húlével picit felhúzod és sűríted, mondjuk keményítővel. Ha rízstésztát veszel, azt csak forrázni kell előtte, amíg ezt összedobod meg is puhul. Ez a linkelt kaja nem egy átlag klasszik recept, leginkább rengeteg ízfokozó és só, bármit is csinálsz házilag, ennél tuti jobb lesz.
2016. okt. 15. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm segítséged. A rizstésztából hogy kell sült tésztát csinálni? Pirítsam meg vajon, olajon kifőzés előtt? Hogy érted, hogy formázni kell majd a rizstésztát?
2016. okt. 15. 13:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Jajj, most látom újraolvasva, hogy forrázni kell. :D
2016. okt. 15. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, forrázni és leszűrni, de a zacskón is valószínűleg rajta lesz. ez után, ha lecsepegteted, forró wokban kevés olajon simán le tudod még pirítani, vagy azt csinálod, hogy hozzákevered a csirkés pirított cucchoz, abban a fázisban, amikor már azok is átpirulta, roppanósra puhultak, de még a szószós sűrítés előtt. ha eleve nem csinálod annyira szaftosra a cuccot, akkor simán elég a végén belekeverni (a már forrázott, leszűrt tésztát) és együtt pirítani még egy picit. Én azt tapasztalom ettől függetlenül, hogy azért jobban és hatékonyabban átpirul, ha a forró wokba magába beledobom, némi olajra természetesen és rázogatva pirítom.
2016. okt. 15. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzáteszek, hogy azért a rízstészta teljesen más állagú, szerkezetű és ízvilágú, mint a sima wok tészták, tehát ha inkább ezekben az instant verziókban található tésztához közelit keresel, akkor inkább wok tésztát szerezz be.
2016. okt. 15. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. okt. 15. 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:

soba tészta egy hajdinaliszt alapú tészta, lehet kapni pl lidl-ben az ázsiai hetek alatt vagy akár itt is:

[link]


receptek: [link]

[link]

2016. okt. 15. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó! :)
2016. okt. 16. 08:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!