Az őz pörköltbe kell borókabogyó és babérlevél? Sok helyen írják, hogy raknak bele.
Én babérlevelet a sertés pörköltbe is szoktam, olyan 3-4 levelet kb. 1 kiló húshoz.
A borókabogyó a vadhúsokhoz kifejezetten passzol, én biztos tennék bele kilónként pár szemet.
Én szoktam őzpörköltet készíteni és teszek bele mindkettőt.
Kb másfél kilóból szoktam, ahhoz teszek 2-3 babérlevelet és kb 5-6 szem borókabogyót. Nagyon kellemes ízt ad mindegyik.A babérleveleket el szoktam távolítani, a bogyót nehézkesebb lenne, de nem zavar bennünket. Én kifejezetten szeretem elrágcsálni is.
Nem fogsz benne csalódni, és legyél bátor a fűszerezésekkel. Főleg a vadhúsok, amiknél nagyon jól kijönnek a hozzáadott fűszerek ízei.
De egyéb ételeknél is használd ki a fűszerek adta remek ízvilágot.
Sok sikert kívánok :)
Én még egy kis morzsolt (szárított ) kakukkfüvet, vagy egy kiscsokor friss tárkonyt ,(ha nincs, szintén szárítottat) szoktam beletenni, de vagylagosan. Szóval mindkettő már nem kell, a korábban említett fűszerek mellé.
Én ezekből , az általam készített kb 1,5 kilónyi húshoz, csipetnyit teszek, ami a három ujjammal felvettet jelent.
Tekintve, hogy Te kb 4 kilónyi húsból főzöl, akkor én valamelyikből egy teáskanálnyit tennék bele.
Az őz gyenge, finom hús, hamar eléred az elképzelt ízt.
Idősebb szarvashúst már egy kicsit markánsabban is lehet fűszerezni, és a vörösbor is dukál hozzá.
Az őzzel bánjál gyengéden, de azért a kellemes fűszerezés kijár neki :)
A köretet nem kérdezted, de én mindig burgonyakrokettel, vagy kis burgonyafánkkal készítem. Na persze lehetnek hagyományos köretek is,sós vízben főtt krumpli, galuska, de minden ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!