Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az őz pörköltbe kell borókabog...

Az őz pörköltbe kell borókabogyó és babérlevél? Sok helyen írják, hogy raknak bele.

Figyelt kérdés
4 kg húsból szeretném elkészíteni a pörköltet.Ennyi nyers anyaghoz hány szem borókabogyót és hány levél babérlevelet raknátok,ha raknátok? Nem pácolom a húst mert fiatal az őz,szinte alig van szaga.
2016. okt. 12. 17:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én babérlevelet a sertés pörköltbe is szoktam, olyan 3-4 levelet kb. 1 kiló húshoz.

A borókabogyó a vadhúsokhoz kifejezetten passzol, én biztos tennék bele kilónként pár szemet.

2016. okt. 12. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam őzpörköltet készíteni és teszek bele mindkettőt.

Kb másfél kilóból szoktam, ahhoz teszek 2-3 babérlevelet és kb 5-6 szem borókabogyót. Nagyon kellemes ízt ad mindegyik.A babérleveleket el szoktam távolítani, a bogyót nehézkesebb lenne, de nem zavar bennünket. Én kifejezetten szeretem elrágcsálni is.

2016. okt. 12. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Rakok bele akkor a borókabogyóból és a babérlevélből is néhányat.Idái idegenkedtem ettől az ízvilágtól. Bízom benne,hogy ízleni fog. A vadak főzése terén nem vagyok egyébként valami jártas.
2016. okt. 12. 18:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz benne csalódni, és legyél bátor a fűszerezésekkel. Főleg a vadhúsok, amiknél nagyon jól kijönnek a hozzáadott fűszerek ízei.

De egyéb ételeknél is használd ki a fűszerek adta remek ízvilágot.

Sok sikert kívánok :)

2016. okt. 12. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves 19:43-as! Esetleg milyen egyéb fűszereket ajánlanál még hozzá? Köszi a segítséget.
2016. okt. 12. 23:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én még egy kis morzsolt (szárított ) kakukkfüvet, vagy egy kiscsokor friss tárkonyt ,(ha nincs, szintén szárítottat) szoktam beletenni, de vagylagosan. Szóval mindkettő már nem kell, a korábban említett fűszerek mellé.

Én ezekből , az általam készített kb 1,5 kilónyi húshoz, csipetnyit teszek, ami a három ujjammal felvettet jelent.

Tekintve, hogy Te kb 4 kilónyi húsból főzöl, akkor én valamelyikből egy teáskanálnyit tennék bele.

Az őz gyenge, finom hús, hamar eléred az elképzelt ízt.

Idősebb szarvashúst már egy kicsit markánsabban is lehet fűszerezni, és a vörösbor is dukál hozzá.

Az őzzel bánjál gyengéden, de azért a kellemes fűszerezés kijár neki :)

A köretet nem kérdezted, de én mindig burgonyakrokettel, vagy kis burgonyafánkkal készítem. Na persze lehetnek hagyományos köretek is,sós vízben főtt krumpli, galuska, de minden ízlés kérdése.

2016. okt. 13. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
A kakukkfű biztos harmóniában lesz a borókabogyóval
2016. okt. 13. 17:29
 8/11 A kérdező kommentje:
A kakukkfű biztos harmóniában lesz a borókabogyóval.Ezeken kívül sót, borsot, valamint őrölt köményt raknék hozzá. Így jó lesz? Köszönöm a tanácsokat.
2016. okt. 13. 17:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de akkor köményt ne tegyél bele. Az a vadhoz nem túlságosan passzol. Marhapörkölthöz igen, de egy gyenge őzhöz nem tenném.
2016. okt. 13. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
A köményt kihagyom akkor belőle.Köszönöm az eddigieket! Bízom benne,hogy jól fog sikerülni.
2016. okt. 13. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!