Csirkemellből mit? .
Figyelt kérdés
Milyen ételeket szoktatok csirkemellből készíteni? elsősorban azokra gondolok amik nem szeletből készülnek hanem kockákból, csíkokból szóval apró darabokból. Rohanós napokon ebből szoktam főzni leginkább és újdonságokat keresek2016. szept. 30. 12:40
1/9 anonim válasza:
Hát, legutóbb hagymát, fokhagymát pirítottam, tettem bele apróra vágott pritamint, zöldborsót, kis petrezselyemlevél, só, bors, szerecsendió, chilit is el tudom bele képzelni, ha valaki szereti. Ebbe mentek a csirkemellkockák. Amikor megsült, akkor tejszínnel öntöttem fel, abban pároltam még, a végén parmezánnal kicsit besűrítettem. Frissen kifőtt tagliatelle tésztával összekevertem.
2/9 Noblesse Oblige válasza:
ananászos csirkemell (van barackos verzió is)
mézes-mustáros csirkemell
citromos-borsos csirkemell pirított zöldséggel
tejszínes csirkemell
borsos-major annás csirkemell (kolis recept)
vajban párolt fűszeres csirkemell
3/9 anonim válasza:
Nálunk a kedvenc a mézes-mustáros, amihez erős lángon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom. Főzőtejszínt összekeverek mustárral, mézzel, esetleg gyömbért, chilit teszek még bele, ráöntöm a csirkére, és nagy lángon jól összeforralom, amíg besűrűsödik egy kicsit. Rizzsel adom. Ha nagy rohanás van, ugyanez üveges szószokkal (thai, édes-savanyú stb), de az nem olyan jó. Japán csípős-ragacsos csirkét is csináltam már szezámmaggal meghintve, de az combból jobb, vagy massala-fűszerrel, hot curryvel kókusztejet aláöntve, millió variáció van. Szerintem ennél gyorsabb különböző fűszerezéssel, vékonyra vágott szeletként hirtelen kisütni, akár kettőbe hajtott sütőpapírban, finom szaftos lesz, és néhány perc alatt megvan.
4/9 anonim válasza:
Édes-savanyú csirkemell (üveges szószt összeöntöd az olajon megsült csirkemellel, vágsz még hozzá bébirépát, póréhagymát) rizzsel tálalod.
5/9 anonim válasza:
A "leeső" darabokból általában kínai, vagy indiai ízesítésű csirkét szoktam csinálni. Igaz, a sok zöldség felaprítása nem igazán a rohanó hétköznapok ideális vacsorája, de ahogy egy előző válaszoló írta, akár üveges szósszal, vagy por-alappal egyszerűsíthető. Aztán szoktam még chilis babot csinálni, lepirított csirkemell csíkokból, bab és kukorica konzerv hozzáadásával. Vagy az un. csibe brassói, fokhagymás, borsos csirkemell, sült krumplival, rizzsel pedig akár egy rizottót, vagy egy bácskai rizses húst is el tudok képzelni belőle. Különböző zöldséges szószokkal is variálható, például gombával "bakonyi módra", zöldbabbal "temesvári", lecsóval "magyaros". Hirtelen most ezek jutottak eszembe.
6/9 anonim válasza:
Csíkokra vágom, lisztbe forgatva hirtelen kisütöm.
Külön edényben készítek valamilyen mártást, abba belerakom, összeforralom, és köret hozzá rizs, tészta, amit akarsz.
Mártás akár fokhagymás tejfölös, vagy sajt mártás, esetleg egy jó kis lecsó-alap.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek :) sok olyan ötletet adtatok amit még nem próbáltam, de nagyon jól hangzik így nemsokára megis főzöm őket
2016. okt. 3. 10:46
8/9 anonim válasza:
Sajtos csirkemell: A csirkemellet felkockázod, elősütöd olajon. Fűszered vegetával, őrölt borssal és szerencsendióval. Közben felöntöd vízzel párszor. Majd lepirítod, és ekkor ráöntöd az 1 tojásból és reszelt sajtból kikevert masszát. Ezzel rottyanjon egyet, és már kész is. Finom és hamar készen van.
9/9 anonim válasza:
csirkemell csíkok olajon pirítva
rá tejszín
bele tömlős sajt, só, bors
tésztával, rizzsel 20 perces téma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!