Szeretnék kérni olyan süti recepteket amiből könnyű sokat csinálni (és nem linzer) tudtok ilyet?





Szia, írom a recepteket :)
Parfé szelet.
Hozzávalók: 17 dkg liszt, 17 dkg cukor, 4 tojás, 4 ek. méz, 1 cs.sütőpor, 10 dkg durvára vágott dió. ez a tészta része.
krémhez: 5 evőkanál búzadara, fél liter tejben megfőzve. 25 dkg vaj/ráma 20 dkg porcukorral és 2 cs. vaníliás cukorral kikeverve.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. a sárgákat a cukorral, a mézzel egy tálban jól kikeverjük(lehetőleg géppel ), hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a durvára vágott diót, majd legvégül a kemény tojáshabot lazán beleforgatjuk.
Egy kb 40 x 25 -ös tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elterítjük rajta a masszát. Előmelegített kb 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük, kb 25 perc. figyelni kell rá, mert a méz miatt könnyen barnul, lehet, hogy közben mérsékelni kell egy kicsit a lángot. ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni.
Eközben készíthetjük a krémet. ha a búzadara megfőtt, kihűtjük teljesen. (nem baj, ha betonkemény, majd a gép szétviszi )A vajat/margarint a cukrokkal jól kikeverjük, majd a darával is alaposan eldolgozzuk. Szép fehér, stabil krémet kell kapnunk.
A tésztát megkenjük valamilyen pikáns lekvárral vékonyan
és erre kenjük egyenletesen a fehér krémet.
Eredetileg csokimázzal vonjuk be, de én már régóta nem kínlódom vele, mert ez a mumusom :)
vagy magam csinálok egy folyós csokimázat, vagy csokit olvasztok és kanállal rácsorgatom a krémre össze-vissza, ahogy jön, olyan szép cirmosra. nagyon mutatós, még szebb is, mint csokimázzal.
ha csinálok, a következőkből szoktam: 3 ek. cukor, 2 ek. kakaópor, 3 ek. lobogó forró víz, egy-két perc alatt összefőzve folyósra, és bele 2-3 deka vaj/margarin.
De lehet rá tortadarát, csokiforgácsot is szórni, de nekem ez a cirmos tetszik a legjobban.
Vizes késsel szépen szeletelhető.
Remélem elnyeri a tetszésedet, biztosan ízleni fog neked is és a vendégeknek is.
Mindjárt írom a diós pitét is.





Irénke néni diós pitéje
Tésztája: 20 dkg vaj/ráma, 25 dkg finomliszt, 1 tojás sárgája, kb 2 evőkanál tejföl, 2 ek.porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.
ezeket az anyagokat összegyúrjuk (a tejföl annyi legyen, hogy rugalmas tésztát kapjunk, azért írtam, hogy kb két kanál. )kettévesszük, 10 percig pihentetjük, majd a tepsi méretére nyújtjuk. sütőpapír itt is jól jön.az egyik lapot nyújtófával ügyesen belevarázsoljuk a tepsibe, a másik majd a töltelékre jön.
Töltelék:6 tojás, 25 dkg porcukor, 2 cs.vaníliás cukor, 25 dkg darált dió.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,a vaníliás cukorra együtt.Hozzákeverjük a darált diót, végül a 6 tojás keményre vert habját is.A tepsiben lévő tésztára kenjük, elsimítjuk, majd a másik tésztalappal befedjük.
1 felvert tojással lekenjük, és közepes tűznél szép aranyszínűre sütjük.
Hosszúkás szeletekre vágjuk(hidegen ) és tálalás előtt porcukrot szitálunk rá.
Ez is egy rendkívül finom és nem bonyolult sütike.
Irénke néni 85 éves, és nagyon boldog, amikor mondom neki, hogy megint továbbadtam a receptjét.
Remélem ez is tetszeni fog neked is, és egy finom recepttel gazdagabb lettél.
Sok sikert a sütögetéshez, bármit is fogsz majd sütni.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!