Hogyan kell főzni csirkefarhátból levest?
Milyen levest szeretnél főzni?
A húst mindenképpen ki kell olvasztani, megmosni,megtisztítni,/megnézni nincs e rajta toll,/. Ki kell vágni a zsírzó mirigyet,mert attól rossz ízű az étel.
Hideg vízben kell feltenni főzni,amikor felforr leszedni róla a habot. Ezután kell sózni,pár szem szemes borsot,pár gerezd fokhagymát,egy kissebb fej vöröshagymát,leveszöldséget /s.répa zöldség karalábé zeller/tenni bele és takrékra állítani a tűzet alatta.
Gyöngyözve addig főzni,amíg minden puha nem lesz.
Ez a húsleves receptje,ebbe nem jó a galuska.
Lehet far-hátból ragulevest is főzni,vagy zöldborsó levest
Abba beleszaggatható a galuska is.
Kiengeded fatyosságából. Jól átmosod. Hidegvízbe felteszed a húst. Ha forr, de ne zubogjon, leszeded a habját.Közben a zöldségeket megpucolod, minél több féle van annál finomabb lesz a levesed.Mehet bele sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, krumpli, egy kis fej vöröshagyma. két gerezd fokhagyma,1 zöldpaprika, lehet karfiolt, gombát is beletenni. A
zöldségeket apróbb szeletekre vágd, mert a csirkefarhátnak elég egy szűk óra, hogy megfőjjön. Nem jó ,ha szanaszét omlik a hús. Sót ízlés szerint tegyél bele. Többször kóstold meg. Én levestésztát főznék ki e4gy kis sós , vegetás vízben.
Hát, olvaszd ki azért, és vágd fel értelmezhető részekre, ha túl nagy. Tollakat szedd le, most meg stb.
Többféle levest is főzhetsz. Húslevest is akár, de az csirkehúsból gyengusz lesz. Én borsólevesbe tenném szívem szerint.
Kell
egy kisebb fej hagyma
1/2 kilogramm borsó (mirelit is jó, nem kell kiengedni)
2 szép szál sárgarépa, megpucolva, megmosva felkarikázva
2 szép szál petrezselyemgyökér szintén megpucolva, megmosva, felkarikázva
Egy fél karalábé - ezt is felkockázhatod
Néhány szál zellerlevél és a petrezselyem levele is, ha van
Zsiradék (libazsír a legjobb, de étolaj vagy más is jó, ha az nincs)
Só, bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió (ha van otthon)
1-2 farhát
A galuskához egy tojás, liszt, csipet só
1. A hozzávalókat elő kell készíteni, megmosni, feldarabolni.
2. A hagymás apróra kell vágni, és egy-két evőkanálnyi zsiradékon üvegesre párolni. Mehet bele 2-3 teáskanál só is.
3. Amikor a hagyma kész, akkor vedd le a tűzről. Tedd bele a borsot, a pirospaprikát, és keverd meg, hogy feloldódjon, és legyen szép színe. Ezután Mehet bele minden hozzávaló egyszerre: hús, zöldségek, borsó, zellerlevél minden.
4. Az egészre tegyél egy kis vizet. 3-4 ujjnyi elég a fazékba, az sem baj, ha nem lepi el a cuccokat. Fedd le fedővel, és tedd vissza a tűzre. Amikor felfőtt, ez pár perc, akkor vedd takarékra a lángot. Kb. egy órán át kell így főzni.
5. Amikor már minden átpárolódott szépen a levesben, felöntheted ízlés szerint vízzel olyan sűrűre, ahogy szeretnéd. Főzd fel ismét, és kóstold meg, elég sós-e. Ha nem eléggé sós, ízesítsd még.
6. Amikor az egész cucc forr, akkor meget bele galuska/csipetke.
A galuskát - ami egy jó marék liszt, egy tojás, pici só és víz keveréke - nyugodtan beleszaggathatod a kész levesbe, 2-3 perc alatt megfő benne.
Ha csipetézel, akkor kicsit tovább kell főzni. A csipetkébe is liszt, tojás és só kell, de víz nem. Ez egy keményebb tészta. Ha több napig ennétek a levest, ez jobb megoldás, nem mállik szét annyira a vízben.
Grízgaluskát szoktak a húslevesbe főzni, de ha kezdő szakácsnő vagy, egyelőre inkább csak eperlevél tészta, vagy cérnametélt, hasonlókat főzz bele!
Látod, a csigatészta eszembe sem jutott, pedig valóban, azzal is nagyon finom!
Gratulálok az első sikeres húslevesedhez. Menni fog ez neked, csak bátran fogj hozzá a következő kajához is. Segítünk, ha megakadsz.
Milyen levest szeretnél főzni?
FArhátból nyilván nem babgulyást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!