Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell főzni csirkefarhát...

Hogyan kell főzni csirkefarhátból levest?

Figyelt kérdés
Ez lesz az első alkalom. Szeretném jól csinálni,úgyhogy mindent szeretnék tudni a folyamatról. Extra kérdésem az lenne, hogy a hús jelenleg fagyott, ki kell olvasztanom először? Második kérdésem: Lehet bele galuskát szaggatni, vagy úgy nem az igazi?
2016. aug. 29. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Sütve kipróbáltad már ? Jól befűszerezve , pár perc sütés lobogó olajba fain .
2016. aug. 29. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Még nem, de majd kipróbálom, köszönöm! Viszont most mindenképpen levest szeretnék főzni.
2016. aug. 29. 18:00
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Milyen levest szeretnél főzni?

A húst mindenképpen ki kell olvasztani, megmosni,megtisztítni,/megnézni nincs e rajta toll,/. Ki kell vágni a zsírzó mirigyet,mert attól rossz ízű az étel.

Hideg vízben kell feltenni főzni,amikor felforr leszedni róla a habot. Ezután kell sózni,pár szem szemes borsot,pár gerezd fokhagymát,egy kissebb fej vöröshagymát,leveszöldséget /s.répa zöldség karalábé zeller/tenni bele és takrékra állítani a tűzet alatta.

Gyöngyözve addig főzni,amíg minden puha nem lesz.

Ez a húsleves receptje,ebbe nem jó a galuska.

Lehet far-hátból ragulevest is főzni,vagy zöldborsó levest

Abba beleszaggatható a galuska is.

2016. aug. 29. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Kiengeded fatyosságából. Jól átmosod. Hidegvízbe felteszed a húst. Ha forr, de ne zubogjon, leszeded a habját.Közben a zöldségeket megpucolod, minél több féle van annál finomabb lesz a levesed.Mehet bele sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, krumpli, egy kis fej vöröshagyma. két gerezd fokhagyma,1 zöldpaprika, lehet karfiolt, gombát is beletenni. A

zöldségeket apróbb szeletekre vágd, mert a csirkefarhátnak elég egy szűk óra, hogy megfőjjön. Nem jó ,ha szanaszét omlik a hús. Sót ízlés szerint tegyél bele. Többször kóstold meg. Én levestésztát főznék ki e4gy kis sós , vegetás vízben.

2016. aug. 29. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

Hát, olvaszd ki azért, és vágd fel értelmezhető részekre, ha túl nagy. Tollakat szedd le, most meg stb.


Többféle levest is főzhetsz. Húslevest is akár, de az csirkehúsból gyengusz lesz. Én borsólevesbe tenném szívem szerint.


Kell

egy kisebb fej hagyma

1/2 kilogramm borsó (mirelit is jó, nem kell kiengedni)

2 szép szál sárgarépa, megpucolva, megmosva felkarikázva

2 szép szál petrezselyemgyökér szintén megpucolva, megmosva, felkarikázva

Egy fél karalábé - ezt is felkockázhatod

Néhány szál zellerlevél és a petrezselyem levele is, ha van

Zsiradék (libazsír a legjobb, de étolaj vagy más is jó, ha az nincs)

Só, bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió (ha van otthon)

1-2 farhát


A galuskához egy tojás, liszt, csipet só


1. A hozzávalókat elő kell készíteni, megmosni, feldarabolni.

2. A hagymás apróra kell vágni, és egy-két evőkanálnyi zsiradékon üvegesre párolni. Mehet bele 2-3 teáskanál só is.

3. Amikor a hagyma kész, akkor vedd le a tűzről. Tedd bele a borsot, a pirospaprikát, és keverd meg, hogy feloldódjon, és legyen szép színe. Ezután Mehet bele minden hozzávaló egyszerre: hús, zöldségek, borsó, zellerlevél minden.

4. Az egészre tegyél egy kis vizet. 3-4 ujjnyi elég a fazékba, az sem baj, ha nem lepi el a cuccokat. Fedd le fedővel, és tedd vissza a tűzre. Amikor felfőtt, ez pár perc, akkor vedd takarékra a lángot. Kb. egy órán át kell így főzni.

5. Amikor már minden átpárolódott szépen a levesben, felöntheted ízlés szerint vízzel olyan sűrűre, ahogy szeretnéd. Főzd fel ismét, és kóstold meg, elég sós-e. Ha nem eléggé sós, ízesítsd még.

6. Amikor az egész cucc forr, akkor meget bele galuska/csipetke.


A galuskát - ami egy jó marék liszt, egy tojás, pici só és víz keveréke - nyugodtan beleszaggathatod a kész levesbe, 2-3 perc alatt megfő benne.


Ha csipetézel, akkor kicsit tovább kell főzni. A csipetkébe is liszt, tojás és só kell, de víz nem. Ez egy keményebb tészta. Ha több napig ennétek a levest, ez jobb megoldás, nem mállik szét annyira a vízben.

2016. aug. 29. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
45%

Grízgaluskát szoktak a húslevesbe főzni, de ha kezdő szakácsnő vagy, egyelőre inkább csak eperlevél tészta, vagy cérnametélt, hasonlókat főzz bele!


[link]

2016. aug. 30. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A leves nagyon finom lett. Finom, lágy íze lett. Még kezdő szakácsnő vagyok, úgyhogy nagyon jól jöttek a tippek! Csigatésztát főztem ki végül hozzá. A párom csak úgy ette! :)
2016. aug. 30. 09:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Látod, a csigatészta eszembe sem jutott, pedig valóban, azzal is nagyon finom!


Gratulálok az első sikeres húslevesedhez. Menni fog ez neked, csak bátran fogj hozzá a következő kajához is. Segítünk, ha megakadsz.

2016. aug. 30. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok ! Mi is így kezdtük ! 65 éves nagyi
2016. aug. 30. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
23%

Milyen levest szeretnél főzni?


FArhátból nyilván nem babgulyást...

2016. aug. 30. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!