Egy jó paradicsomszósz receptet kérnék amit télire befőzhetek. Hogy csináljátok?
Nos, én nem főzném be készre. Minek? Megcsinálom majd frissen, ami kell.
Csinálnék sima natúr sűrített paradicsomot, ami jó lesz még sok mindenbe: pörkölt, töltött káposzta, paradicsomos tésztareceptek stb., de mindegyik más fűszerezést kíván. Pl. egy marhapöröltbe nekem nem megy a bazsalikom, de egy kevés paradicsomtól jobb íze lesz.
A fűszernövényeket leszedném, felaprítani nem is muszáj, betenném egy zipzáras nejlonzacskóba, és mehet a fagyasztóba. Amikor kell, akkor kivesz az ember belőle egy marékkal, visszazárja, és visszateszi a fagyasztóba.
A fokhagyma eláll hűvüs helyen sokáig.
Egyetértek azzal, hogy befőzni natúran érdemes. Ráér az ember majdan eldönteni, hogy mire használja,mivel fűszerezi.
Hacsak nem kecsapot akarsz eltenni, arra találsz receptet neten sokfélét.
Köszönöm mindenkinek.
Azért ha valaki tud olyan receptet ,mint a kész üveges spagetti szósz,megköszönném.
Hát abból is van többféle...
Hagyma, fokhagyma megpirít olvíán, megy rá egy ki sárgarépa, zeller (gumó) apróra vágva, hogy szét tudjon főni, peradicsom hámozva szétpasszírozva, só, bors, oregánó. Főzöd és kavarod, amíg az állaga megfelelően sűrű lesz, a végén megy bele a bazsalikon összvágva. Kb. ez az alapszósz. De ha van sűrített paradicsomod, a többi hozzávalót megkapod télen is fillérekért.
Ha már megtermett a kertben,miért kéne télen megvennem?
Azért köszi a receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!