Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell megcsinálni az...

Hogy kell megcsinálni az almáspitét?

Figyelt kérdés
2008. szept. 30. 14:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy két nappal ezelőtt volt almáspités kérdés,tök jó recepteket írtak a lányok.Kipróbálam,fincsik.Ajánlom neked is.
2008. szept. 30. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
90%

Hozzávalók: 80 dkg rétesliszt, 40 dkg margarin, 2 tejföl, csipet só, 1 sütőpor, kristálycukor, 1 tojás a kenéshez.

A töltelékhez: alma (mennyiséget nem írok, a receptből kiderül, hogy miért), fahéj, cukor, dió (én kb. 15-20 dkg-ot szoktam használni).

Először a tölteléket készítem el: az almát megpucolom, apróra feldarabolom és felrakom dinsztelni, minta lekvárt főznék. Ha már valamennyire szétesett ("lekvárosodik"), hozzáadom a cukrot (én szemre készítem, de kb. kilónként 30 dkg-ot), és kevés fahéjjal ízesítem. Én előre el szoktam készíteni, és üvegben tárolom - kb. 2 db 7 dl-es üvegnyi mennyiség kell belőle. Hagyom kihűlni.

Összegyúrom a tésztát: a lisztbe 1 csipet sót szórok, összekeverem a sütőporral, majd belemorzsolom a margarint. Minél jobban elmorzsolom benne, annál jobban sikerül a tészta. A tejföllel összeállítom úgy, hogy először csak az egyiket gyúrom bele, majd a másikból annyit, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon. (Vigyázni kell, mert változó a liszt minősége, óvatosan adagoljátok a második tejfölt!) A tésztát két részre osztom, a nagyobbik felét kinyújtom, kizsírozott, lisztezett tepsibe terítem - az oldalára is! Meghintem darált dióval gazdagon és rákenem az almát, majd újra gazdagon meghintem dióval. Kinyújtom a tészta másik felét és betakarom vele a tölteléket. A széleit összenyomkodom. A tetejét villával megszurkálom, felvert tojással megkenem és megszórom kristálycukorral. Közepes lángon kb. 20-30 percig sütöm - tűpróbáig. Csak akkor szeleteljétek fel, ha már kihűlt, melegen nem nagyon lehet!

Tipp: olcsóbb, ha dió helyett búzadarával vagy zsemlemorzsával hinted meg a tésztát. Nem a legolcsóbb változat és eléggé munkás is az alma készítése, de aki eddig kóstolta, mindenki dicshimnuszokat zengett. Általában nem ilyen tésztát szoktak hozzá sütni, pedig ez igen egyszerű és nagyon finom.

2008. szept. 30. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
25%
Megcsinálni? hm....akkor az amerikai Pite c filmben leled a választ, ha az elkészíteni ige szerinted jobban idepasszol, akkor a fenti válaszok ige helyesek!
2008. szept. 30. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!