Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Torta es sutes istennok?

Torta es sutes istennok?

Figyelt kérdés

Szoval azok akik nagyon finom tortakat sutnek, azok mar az elejen is igy induotak, pl. az elso ket tortat leszamitva az osszes isteni lett, vagy kellett mondjuk 10 rossz torta ahhoz h kesobb sikerszeria legyen?


Komolyan azon a ponton vagyok h feladom. Imadok tortat sutni, vegre tuti receptem is van, de most a kremben volt kevesebb cukor, persze a piskota maga fincsi lett, de ez egy ilyen sorozatos kudarc elemeny, ez a valami mindig elromlik, valami mindig rossz benne....:-(


Nyilvan nem ez a hobbim es eletcelom, h tortakat gyartsak de volt illetve van egy elkepzelesem arrol h hobbicukrasz legyek. Rengeteg torta tipust szertnek kiprobalni de egyszeruen valamit mindig elcseszek.


Szoval azok akiknek a sutes nagyon megy es mindig finomat sutnek azok is igy kezdtek, vagy nektek ez mar majdnem elsore sikerult?


Koszi a valaszokat


2016. aug. 6. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Istennő nem vagyok, de most már finom és szép tortákat sütök.:-) Nem ment elsőre, sőt...Az is igaz, hogy rühellem az ilyen-olyan vajaskrémmel töltött piskótatortákat, életemben nem sütöttem egyet se, mert a hideg kiráz tőle.
2016. aug. 6. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Kevés cukrot írt a recept, vagy te nem tettél bele eleget? De amúgy sem értem, mi alapból 60%-ra vesszük MINDEN receptben a cukormennyiséget, és senkinek nem tűnik fel.
2016. aug. 6. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Pont a receptnek megfelelo mennyiseget tettem bele de nem lett eleg edes, es azon filozok, h most komolyan nekem abba kene hagynim ezt a sutogetes projektet mert ennyire bena vagyok, vagy pedig ilyen mindenkinel volt a kezdetekben?:-)))
2016. aug. 6. 23:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Gondolom az internetről származik a recept, nagyon sokszor hibásan adják meg a hozzávalókat,ezt csak gyakorlattal lehet kiszűrni.

Én is nagyon rég óta sütök ,ma már szinte mindig tökéletes az eredmény .

Az évek alatt viszont rájöttem ,hogy az egyszerűbb jobb. Visszatértem a régi letisztult receptekhez,nem használok semmilyen mű dolgot /pl.habporok,margarint stb./

Főzött krémeket készítek,magam csinálom a fondant .

Ez mind gyakorlat kérdése ,ne add fel ,ne kapkodj,mindent készíts elő figyelmesen,és abban a sorrendben ahogy a recept írja. Ha van bevállt piskóta recepted akkor azt készítsd kürönféle krémekkel,és ha már tökéletes ,akkor kezdjél egy újat gyakorolni.

2016. aug. 7. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
91%
Ne keseredj el, sok gyakorlással menni fog:) viszont sajnos azt kell mondanom hogy nekem már az első is tökéletes volt, (nem felvágok, csak válaszolok) szerintem a kitartás, precizitás nagyon fontos, és fel kell tudni ismerni ha egy recept hülyeség!! Pl. 10 g liszt + 200 g vaj + egy padlizsán stb. Azóta is én sütöm mindenkinek a tortáit:) (most vagyok 15)
2016. aug. 7. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!