Lehet-e a keksztekercsbe vaj helyett kókuszzsírt tenni?
Csak mert egyvalaki a családban nem tudja megenni a kókuszreszeléket. És régóta van a hűtóben kókuszzsír, amit felhasználhatnék hozzá, talán.
Vagy nem lenne jó íze? Mit lehet a kókuszreszelékkel csinálni, hogy ne legyen olyan szálas; áztatni, vagy leforrázni?
Nem lehet a vajat kókuszzsírral kiváltani.
A reszeléket egy kis cukorral kávédarálón finomabbra őrölheted.
Egyik zsiradék a másikkal kiváltható, de nem lesz ugyanolyan az íze. Margarint is hasznáhatsz vaj helyett egy sütibe, csak nem lesz olyan finom. A kókuszzsírnak egyébként nincs igazán kókuszillata, se kókuszíze.
Az nem megoldás egyébként, hogy aki nem tudja megenni, az nem eszi meg, és kész. Vagy az, hogy csinálsz másmilyen sütit neki.
Hát, ha az íze sem lesz olyan, akkor hagyom inkább.
Megpróbálom megdarálni a reszeléket.
Kösz, akkor úgy jó lesz, biztos.
Szerintem ez a váltás valamennyire mindig működik, de kicsit más lesz az íze, főleg, ha finom, ízes vaj helyett használod a nagyon semleges ízű kókuszzsírt.
A kókuszreszeléket meg lehet darálni, akár kókuszvajjá is... Nem akármelyik darálóval, persze. De már simán megdarálva sem szálas. Sok édesség készülhet belőle, nálam főleg kókusztejjé alakul s a maradvánnyal kell megküzdenem, de arra is vannak jó receptek...
Még eszembe jutott valami. [link]
A felső krém a Lidlben kapható, abban a kókusz elég finomra van darálva, nagyon finom fehércsokis krém. Azt szerintem használhatnád a keksztekercsbe úgy, ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!