Első családi vacsorára örletek?
Nézd meg a neten a Budapest szeletet. Több is van, hátha szimpatikus valamelyik recept. zöldborsós-gombás finom ragu puha karajszeletekkel, krumplikörettel.
Még a töltöttkáposztára gondoltam, a lengyelek szeretik a káposztás ételeket.
Az előző válaszoló ötletei is jók. Főleg a vadas. szószos húsokat szintén kedvelik.
Desszertnek még a máglyarakás jutott eszembe.
Szerintem a legfontosabb hogy kérdezd meg a párod hogy van-e olyan étel amit semmiképp ne készíts allergia vagy egyéb más tényezők miatt(mi az amit a mama vagy a papa nagyon utál - gomba, csípős stb.). Magyaros kajákkal óvatosan kell bánni, külföldiek sokszor nem szeretik. Szerintem egy paprikás krumpli nem rossz választás.
Az mindig benne van a pakliban hogy nem jön be nekik, de nem ez a legfontosabb. Csináld meg legjobb tudásod szerint, legyél velük kedves és akkor nem lesz gond :)
Nem erőltetném a hagyományos (=retró) magyaros ételeket, inkább azt mondanám, hogy ami itthon, határon belül általában készül:
- lehet az akár egy vegyes gyümölcsleves, vagy karfiol leves, vagy éppen egy buggyantott tojásos leves
- bográcsos körömpörkölt, bográcsos babgulyás
- rakott káposzta, töltött paprika
- rántott zöldségfélék: cukkini, patisszon, karfiol,
- lehet túrós palacsinta, vagy gyümölccsel, mazsolával dúsított rizskoch, túrógombóc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!