Gesztenyemasszát és habtejszínt habosra keverjük. De hogyan?
Ez áll a receptben: "A gesztenyemasszát összetörjük, és apránként hozzáadva a folyékony habtejszínt, robotgéppel habosra keverjük addig, amíg egy kevert tészta sűrűségűnél kicsit keményebb masszát kapunk."
Van 2 négyzetes, meg 2 spirálos keverő a robotgéphez melyikkel csináljam? És mivel törjem össze a gesztenyemasszát? (Totál kezdő vagyok. :S)
A gesztenye masszát - ha fagyasztott - akkor olvaszd ki amíg puha lesz. Az állaga kb. a túróhoz fog hasonlítani, tehát egy villával simán össze tudod törni. Ezután fogd a habverő gépet és tedd bele mind a kettő "négyzetes" szárat. (a spirálosat dagasztásra szoktuk használni amikor kelt tésztát készítünk).
Szóval ezzel a négyzetes habverővel kezd el keverni úgy, hogy folyamatosan adagold hozzá a habtejszint.
Remélem segítettem.
előző vagyok...
azt elfelejtettem mondani, hogy a habtejszínt viszont felhasználásig tartsd a hűtőben, és csak akkor vedd elő amikor használod. Mert csak hideg állapotában tudsz belőle jó habot verni.
Ha a meleg (akár szoba hőmérsékeltű) tejszínt kezdesz el habverővel verni akkor könnyen lehet, hogy nem habot kapsz, hanem vajat köpülsz.
Szóval a habtejszín legyen jó hideg!! Ez fontos!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!