Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gesztenyemasszát és habtejszín...

Gesztenyemasszát és habtejszínt habosra keverjük. De hogyan?

Figyelt kérdés

Ez áll a receptben: "A gesztenyemasszát összetörjük, és apránként hozzáadva a folyékony habtejszínt, robotgéppel habosra keverjük addig, amíg egy kevert tészta sűrűségűnél kicsit keményebb masszát kapunk."

Van 2 négyzetes, meg 2 spirálos keverő a robotgéphez melyikkel csináljam? És mivel törjem össze a gesztenyemasszát? (Totál kezdő vagyok. :S)


2010. ápr. 18. 11:39
 1/3 igabcsy ***** válasza:

A gesztenye masszát - ha fagyasztott - akkor olvaszd ki amíg puha lesz. Az állaga kb. a túróhoz fog hasonlítani, tehát egy villával simán össze tudod törni. Ezután fogd a habverő gépet és tedd bele mind a kettő "négyzetes" szárat. (a spirálosat dagasztásra szoktuk használni amikor kelt tésztát készítünk).

Szóval ezzel a négyzetes habverővel kezd el keverni úgy, hogy folyamatosan adagold hozzá a habtejszint.

Remélem segítettem.

2010. ápr. 18. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 igabcsy ***** válasza:

előző vagyok...

azt elfelejtettem mondani, hogy a habtejszínt viszont felhasználásig tartsd a hűtőben, és csak akkor vedd elő amikor használod. Mert csak hideg állapotában tudsz belőle jó habot verni.

Ha a meleg (akár szoba hőmérsékeltű) tejszínt kezdesz el habverővel verni akkor könnyen lehet, hogy nem habot kapsz, hanem vajat köpülsz.

Szóval a habtejszín legyen jó hideg!! Ez fontos!!

2010. ápr. 18. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Remek, köszönöm szépen a segítséget! Már állok is neki. :)
2010. ápr. 18. 14:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!