Milyen hidegtalakat szoktatok kinalni barataitoknak?
Tatár bisztek, beregi sajttű, itt találsz pár tök jó receptet.
Itt is találsz pár dolgot.
-Egy 1 kg körüli sertéscombot vagy pulykamellfilét olajozott (a pulykamellfilé alá néhány kanál olajat teszek, mert az száraz hús, a sertésből sül ki elegendő zsiradék) jénaitálba teszek. Sózom, borsozom, 2-3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymával és sok-sok köménymaggal megszórom, fél deci vizet öntök alá és fedő alatt megsütöm. Ha kihűlt, vékonyra szeletelem.
-Kolbásszal töltött karaj hidegen, vékonyan szeletelve.
-Fasírtgolyók
Ezekhez a húsfélékhez szoktam friss házi kenyeret, zöldségeket tálalni és sopszkasalátát készíteni.
Lehet kenőkéket is kisebb tálakban (pl. házi hús/májpástétom, avokádókrém, padlizsánkrém, stb.), hozzá friss kenyér, zöldség, és mindenki elkészíti a saját szendvicsét.
A kolbásszal töltött karajt már ajánlották előttem. Az egyben sült fasirtot kolbásszal, főtt tojással töltve is lehet szépen szeletelni. A töltött dagadó is finom hidegen, szeletelve.
A sima francia salátát ha összekevered zselatinnal, beletöltöd őzgerincformába, és egy-két órára hűtőbe teszed, akkor ezt is tudod szeletelni. Kicsit már, mint a sima francia saláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!