Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az alábbi receptbe hogyan...

Az alábbi receptbe hogyan tudnék a torta alapjába kakaót csempészni? Liszt-kakaó fele-fele arányban jó lehet?

Figyelt kérdés

[link]

Kisfiam ragaszkodik hozzá :)

2016. júl. 20. 10:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kiveszel egy kanál lisztet és bele teszel egy kanál kakaót. De szerintem nem illik a sutihez
2016. júl. 20. 10:34
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi!
2016. júl. 20. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
18%
Én a liszt helyett a cukor-adagból vennék ki egy kanállal, és az helyett tenném bele a kakaót. Kb. a fele cukor adag helyett tennék bele ugyanannyi kakaót.
2016. júl. 20. 10:40
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Liszt egy részét, ahogy az első is írja.

Nekem a citromhoz kifejezetten passzol a kakaó.

2016. júl. 20. 11:08
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

3!

Nagy hiba lenne, lévén a kakaó keserű.

2016. júl. 20. 11:10
 6/11 anonim ***** válasza:
17%

Éppen azért csökkenteném a cukrot, a kakaótól így is, úgy is keserű lesz, és minek bele annyi cukor???

Személy szerint sohasem szerettem a túl édes, cukros dolgokat!

Ezért vennék ki már eleve a cukorból, és ha már kakaó kell bele, akkor a cukorral cserélném.

A cukor-kakaó csere csak az ízén változtat, míg a liszt-kakaó csere esetleg a tészta állagát változtatja meg!

2016. júl. 20. 11:38
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Abból indultam ki, hogy ha kakaós piskótát sütök, akkor 1 evőkanállal kevesebb liszt kerül a piskótába és pluszba belemegy egy kanál kakaó. Ebből így finom piskóta lesz, feltételeztem, hogy más recepttel is működik.

Azt pedig változatlanul fenntartom, hogy számomra a citrom és a kakaó összepasszol. Mondjuk ez ízlés, ami egyéni, így erről nem lehet vitatkozni :)

2016. júl. 20. 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Pontosan így van, a hozzáadott kakaó mennyiségével jó, ha csökkentjük a liszt mennyiséget is. Legalábbis az állagát tekintve. Sok kakaós tészta recept is így tanácsolja.

Ha a picur ragaszkodik a kakaós piskótához,ne félj a kedvére tenni.

2016. júl. 20. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:
51%

6!

A világon semmit nem változtat az allagan. Ellenben az íze sokat fog, ha eleve elvész belőle cukrot meg hozzá rakja a keserű kakaót. Hogy neked sok a cukor, az a te szubjektív véleményed, az meg hogy lisztet kakaóval lehet helyettesíteni egy tény.

Aki irta : nekem nem illik össze a citrom meg a kakaó, de ízléses és pofonok, elhiszem, hogy neked ízlik. 😁

2016. júl. 20. 12:37
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Ha van egy jól bevált kakaós piskóta recepted akkor használd azt,a krémet és a mázat pedig ennek a receptnek az alapján .

A citromos íz jól harmonizál a csokissal,biztosan finom lesz.

2016. júl. 20. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!