Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Roppanós csokimáz hogy készíth...

Roppanós csokimáz hogy készíthető?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak születésnapi tortát szeretnék készíteni. Egyszerűen nem tudok szép tükörsima, roppanós csokimázat készíteni. Zserbóval csokitortával próbálkoztam eddig, de nem lesz olyan mint a cukrászdai. Mi a titka?
2010. ápr. 16. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, hogy mit jelent a roppanós.


Én úgy készítem a sütikre a csokimázt, hogy gőz fölött egy lábasban felolvasztok étcsokit (party, tortabevonó vagy 87 %-os csoki), egy kis étolajat szoktam beleönteni, hogy fényes legyen és ne túl sűrű. (ajánlották a teavajat is, akkor nem törik össze a szeletelésnél a csoki rajta, de még nem próbáltam ki)


Tortánál akkor lenne olyan, mint a cukrászdai, ha egy rácsra tennéd a tortát, alatta van egy edény, ami felfogja a lefolyó csokit, s nyakon zúdítod a csokival. Nyilván az oldalán el kell kenni, hogy mindenhová jusson, de a tetejéhez nem kell nyúlni. Rácsostól - alatta lévő edényestől egy kicsit megrázni, hogy ne legyen túl vastag a csoki, hanem egyenletesen oszoljon el.


Ha csak a tetejére szeretnél, akkor egy alufóliára vagy sütőpapírra kenjél csokit, s ha megszilárdult, akkor le tudod húzni és rárakni a tortára. (Ilyenkor fontos, hogy a csoki megfelelő vastag legyen.)


Sok sikert!

2010. ápr. 16. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ahogy az előttem kommentelő is írta ha rácsra teszem és öntöd rá a csokoládét akkor nem kell hozzányúlni.annyival egésziteném ki hogy az oldalához sem!kicsit megdöntöd a rácsot és úgy öntöd rá a csokoládét akkor mindenhová elfolyik rajta.egyébként a zserbón is tud "roppanós" lenni,a titka az hogy megfelelő hőmérsékletű és állagú legyen a csokoládé(ne legyen túl sűrű,se nem híg)és határozott pár mozdulattal kell elkenni lehetőleg kenőkéssel.nem szabad sokáig kenegetni,mert ha elkezd dermedni csúnya lesz.

üdv egy cukrász

2010. ápr. 16. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
bocsánat nem teszem hanem teszed
2010. ápr. 16. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A roppanós alatt azt értettem hogy nem puha a csoki hanem szinte törik, olyan kemény.
2010. ápr. 16. 19:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!