Roppanós csokimáz hogy készíthető?
Nem egészen értem, hogy mit jelent a roppanós.
Én úgy készítem a sütikre a csokimázt, hogy gőz fölött egy lábasban felolvasztok étcsokit (party, tortabevonó vagy 87 %-os csoki), egy kis étolajat szoktam beleönteni, hogy fényes legyen és ne túl sűrű. (ajánlották a teavajat is, akkor nem törik össze a szeletelésnél a csoki rajta, de még nem próbáltam ki)
Tortánál akkor lenne olyan, mint a cukrászdai, ha egy rácsra tennéd a tortát, alatta van egy edény, ami felfogja a lefolyó csokit, s nyakon zúdítod a csokival. Nyilván az oldalán el kell kenni, hogy mindenhová jusson, de a tetejéhez nem kell nyúlni. Rácsostól - alatta lévő edényestől egy kicsit megrázni, hogy ne legyen túl vastag a csoki, hanem egyenletesen oszoljon el.
Ha csak a tetejére szeretnél, akkor egy alufóliára vagy sütőpapírra kenjél csokit, s ha megszilárdult, akkor le tudod húzni és rárakni a tortára. (Ilyenkor fontos, hogy a csoki megfelelő vastag legyen.)
Sok sikert!
ahogy az előttem kommentelő is írta ha rácsra teszem és öntöd rá a csokoládét akkor nem kell hozzányúlni.annyival egésziteném ki hogy az oldalához sem!kicsit megdöntöd a rácsot és úgy öntöd rá a csokoládét akkor mindenhová elfolyik rajta.egyébként a zserbón is tud "roppanós" lenni,a titka az hogy megfelelő hőmérsékletű és állagú legyen a csokoládé(ne legyen túl sűrű,se nem híg)és határozott pár mozdulattal kell elkenni lehetőleg kenőkéssel.nem szabad sokáig kenegetni,mert ha elkezd dermedni csúnya lesz.
üdv egy cukrász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!