Sos. Gyorsan elkészítető Eszterházy torta recept kellene nekem. írnátok nekem?
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
6 db tojássárgája
6 ek porcukor
0.5 teáskanál őrölt kávé
1 kk cukrozatlan kakaópor
6 db tojásfehérje
20 dkg dió (darált)
A krémhez
2 dl tej
1 dl kávé
3 evőkanál finomliszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
A díszítéshez
0.5 marék dió (felezett diók, vagy darált dió ízlés szerint)
elkészítés
Először is vegyünk elő egy közepes méretű kapcsos tortaformát és vajazzuk, majd lisztezzük ki. A sütőt állítsuk be 170°C-ra.
Tészta készítése:
A tojássárgákat a porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kávét és a kakaót.
A fehérjékből verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük össze az előbb elkészült masszával úgy, hogy ne nagyon törjük a habot, de mégis homogén masszát kapjunk.
Miután ez megvan, kezdjük el apránként belekeverni a diót, de ezt nagyon óvatosan tegyük, mert különben tönkremehet az egész eddigi művünk.
Ha kész, öntsük az előkészített formába, tegyük az előmelegített sütőbe és tűpróbáig süssük (pont úgy, mint a piskótát).
Krém készítése:
A tejet, kávét és a lisztet keverjük össze és főzzük olyan sűrűre, hogy már keverni is alig lehessen, majd hűtsük ki.
A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat kerjük nagyon habosra, majd keverjük bele az előzőleg kapott masszába, amennyire lehet, csomómentesen.
Befejezés:
Már nincs is más dolgunk, mint a megsült tésztát kivenni a formából, kihűteni, felvágni és a krémmel megtölteni. Kívülre és belülre is ez kerül.
Pár szem dióval díszíthetjük a tetejét, vagy az oldalát darált dióval, és már kész is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!