Megmaradt túrós tésztát ( kb 2 tányérnyi) mire lehet felhasználni, hogy ne kelljen kidobni? A tejföl nincs rajta csak túró.
Mi borított túrós tésztát szoktunk készíteni belőle, illetve külön erre a célra készítünk túrós tésztát. Nem tudom, hogy milyen neve van még ezen kívül, én így ismerem.
Egy egyszerű vajas (vagy zsíros) édes tésztát kell hozzá gyúrni, olyat, mint egy sima könnyű almás pitéhez. Például ennek a pitének a tésztája tökéletes hozzá: [link]
A túrós tésztát összekeverem habbá vert tojásfehérjével, a megmaradt tojássárgájával, cukorral (ezt össze lehet keverni korábban a sárgájával és akkor biztosan elolvad) és mazsolával (kivéve, ha nem szeretitek). Mennyiségeket azért nem írok, mert nem tudok, én érzésre szoktam, amennyit a túrós tészta igényel, de két tányérnyihoz egy-két tojás összességében elegendő, igaz, abból nagyon pici adag lesz.
A kigyúrt linzertésztának az egyik felét belesimítod egy tepsibe, beleöntöd a túrós tésztát, majd a tetejére nyújtod a linzertészta másik felét. Villával megszúrod itt-ott és forró sütőben addig sütöd, amíg szép aranyszínű-pirosas lesz a tészta. Nagyobb kockákra felszeleteled és fogyasztható is, de hidegen is finom. Az édesszájúaknak további porcukrot mellékelhetsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!