Almalevest így kell csinálni?
Akarok készíteni finom fahéjas almalevest, amit utána betennék a hűtőbe és hidegen enném a kánikula alkalmából. Nagyjából sejtem, hogy kell csinálni, leírom, én hogy csinálnám, aztán javítson ki valaki, ha mégsem.
Felforralok egy lábad vizet, beleteszem az almadarabokat, majd cukrot + fahéjat. Közben egy tálban összekeverek tejfölt és vaníliás pudingport, majd ezt is be a forró vízbe. Kicsit összekeverem, hagyom főni valameddig és kész.
Tudom, valaki szegfűszeget vagy citromhéjat is tesz bele, de én így csinálnám, ahogy feljebb leírtam. Jó ez így?
Amúgy főzni nem tudok, maximum bundás kenyeret és tojásrántottát készíteni. :D Igaz, ezeket elég profin. De semmi egyebet nem tudok megcsinálni. Illetve rántott húst is tudok elméletben, de gyakorlatban soha nem próbáltam. Almalevest is csak így, ahogy leírtam, most fogok készíteni először.
Ha lány lennék, akkor szégyellném magam, hogy nem tudok főzni, így azonban lehet némi mentségem. :)
Köszönöm a válaszokat! Tegnap már megvettem a hozzávalókat, holnap megcsinálom. Tejfölt is vettem, először kipróbálom azzal. Remélem, nem lesz túl ehetetlen. :p
Amúgy én úgy hallottam, hogy a tej+tejszín+tejföl hármas közül valamelyiket mindenképpen bele szokta tenni mindenki. Bár biztos finom ezek nélkül is. Na majd holnap kiderül, milyen lett. :)
Az elképzelés nem rossza, de az elképzelt menete khhmm, igen :)
Az almát hidegvízben tesszük fel főni, kevés citromlével, így nem fog péppé főzni. (hacsak nem ez a cél )
Bármilyen sűrítőanyagot , akár pudingos, akár lisztes,tejfölös stb nem zúditjuk bele a forró levesbe, hanem abból keveset kivéve folymatos keverés mellett hőkiegyenlítjük. Ha csomómentes és langyos, a csendesen forrdogáló levesbe csurgatjuk, szintén állandó keverés mellett.
Semmi baj azzal, hogy még nem vagy "bajnok" a konyhában,de, ha sokat gyakorolsz akár az is lehetsz :D
Sok sikert a további próbálkozáshoz.
1-es vagyok.
Én soha sem 'hőkiegyenlítettem', de mindig jók az ételeim.
Pedig oda is írtad " lehet, hogy csomós lesz"...
Na pont ezért lesz csomós, mert nincs hőkiegyenlítve.
Nem lehet zubogó levesbe belekeverni a hidegen kikevert pudingot, de mindegy ez az én szerény véleményem, mindenki úgy főz, ahogy tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!