Meggyleves receptet tudnátok mondani, amibe NEM kell tejszín és tej sem?
Mármint csak így nagy vonalakban, hogy mit tegyek bele és hogy készítsem (nem kell dekákat írni, nem méricskélek).
Tejes és tejszínes leveseket nem eszi meg a társaság... Viszont szeretnék mégis meggyből FINOM levest készíteni.
Ha van bevált recepted, leírnád?
Köszi, puszi előre is!
Hát jó, jó, de ez ugyanaz, mint a meggyszósz. Szóval egy híg meggyszósz. (Amúgy magamtól én is így csinálnám..., de nem tartom a leggusztábbnak...)
Van esetleg más ötlete valakinek?
"A pudinggal az a baj, hogy abban is van tejpor"
Melyikben? Én is azzal sűrítem a gyümölcslevest.
Én csak egy pici darab fahéjjal és 1-2 karika héjas citrommal főzöm a meggylevest.
A puding nem ízlett a családnak, mert a vaniliaíz nem jött be nekik gyümölcslevesnél.
( megjegyzem a puding csak keményítő, nincs menne semmilyen tejszármazék.)
A családban is van laktózérzékeny, így a sűrítést sima lisztes-vizes habarással oldom meg.
Habverővel tejföl sűrűségűre, csomómentesre keverem, kiveszek egy kicsit a meleg léből, és azzal is elkeverem (hőkiegyenlítem) és úgy csurgatom a levesbe, állandó keverés mellett.
Egyébként a meggyleves és a meggyszósz kizárólag a víz(meggylé ) hozzáadásától illetve a sűrűségtől különböznek egymástól, legalábbis nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!