Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors só sütiket...

Milyen gyors só sütiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Olyan süti kellene, ami sós és gyors. Az, hogy ha hagyni kell kelni, nem gond, csak az elkészítés ne legyen sokáig tartó.

4 körül hazaérek és utána szeretnék valamit csinálni.

Ha végképp nincs ötlet, finom, csoki nélküli édesség is jöhet :)

2016. jún. 23. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sós-sajtos ropogós (rudacska, de apró pogácsának is jó )

30 deka liszt, 25 dk margarin, vagy 20 deka zsír 8lehet felesben is. 10 deka reszeltsajt bele a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint kicsit több is lehet.

A hozzávalókat összemorzsoljuk, összegyúrjuk. fél órát pihentetjük, majd kb 1 centisre nyújtjuk. kb 1,-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk, amiket 5-6 centisre daraboljuk.

lekenjük tojással, és megszórjuk reszeltsajttal, vagy köménnyel, szezámmal.

Sütőpapíros tepsikre rakosgatjuk, nem túl közel egymáshoz, mert megnőnek.

Kb 3 tepsivel lesz ennyiből, de nagyon kapós, így érdemes dupla adagban elkészíteni.

2016. jún. 23. 09:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Krumplis-sajtos muffin receptem is van, az is gyorsan megvan. ha kéred, szívesen leírom.
2016. jún. 23. 09:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajtot ki lehet hagyni?
2016. jún. 23. 09:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Én még nem próbáltam sajt nélkül, mert így szól, ahogy van ez az ősi családi recept, de , ha belegondolok ki lehet, csak valamivel pótolni kell, a súlyarányok miatt. Esetleg megtoldanám a lisztet 5 dekányival, vagy egy jókora krumplit megfőznék, és azt reszelnem bele sajt helyett.

Na majd egyszer ki is próbálom krumplisan, szerintem nem rontja el.

Miért zavar a sajt, allergia miatt ?

2016. jún. 23. 15:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Nem allergia, de a családban senki nem szereti a sajtot, semmilyen formában :) A krumplis változatot holnap ki is próbálom!

2016. jún. 23. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!