Milyen gyors só sütiket ajánlanátok?
Olyan süti kellene, ami sós és gyors. Az, hogy ha hagyni kell kelni, nem gond, csak az elkészítés ne legyen sokáig tartó.
4 körül hazaérek és utána szeretnék valamit csinálni.
Ha végképp nincs ötlet, finom, csoki nélküli édesség is jöhet :)
Sós-sajtos ropogós (rudacska, de apró pogácsának is jó )
30 deka liszt, 25 dk margarin, vagy 20 deka zsír 8lehet felesben is. 10 deka reszeltsajt bele a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint kicsit több is lehet.
A hozzávalókat összemorzsoljuk, összegyúrjuk. fél órát pihentetjük, majd kb 1 centisre nyújtjuk. kb 1,-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk, amiket 5-6 centisre daraboljuk.
lekenjük tojással, és megszórjuk reszeltsajttal, vagy köménnyel, szezámmal.
Sütőpapíros tepsikre rakosgatjuk, nem túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
Kb 3 tepsivel lesz ennyiből, de nagyon kapós, így érdemes dupla adagban elkészíteni.
Én még nem próbáltam sajt nélkül, mert így szól, ahogy van ez az ősi családi recept, de , ha belegondolok ki lehet, csak valamivel pótolni kell, a súlyarányok miatt. Esetleg megtoldanám a lisztet 5 dekányival, vagy egy jókora krumplit megfőznék, és azt reszelnem bele sajt helyett.
Na majd egyszer ki is próbálom krumplisan, szerintem nem rontja el.
Miért zavar a sajt, allergia miatt ?
Köszönöm szépen!
Nem allergia, de a családban senki nem szereti a sajtot, semmilyen formában :) A krumplis változatot holnap ki is próbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!