Meddig áll el hűtőben a már befűszerezett, de még ki nem sütött hús?
"a hűtök nyáron hamarabb melegszenek ezért többször kapcsolnak be"
De ez éppen arra jó, hoyg belül nem lesz semmivel sem melegebb a hütöben, mint télen!!!!!!
Van olyan recept, ami szerint legalább három napig kell pácolni a húst (pl. marha). A hűtőszekrényben állandó hőmérséklet van télen-nyáron, nem befolyásolja a külső hőmérséklet.
Szóval ha friss a hús, két-három napig eláll a hűtőben.
Ilyenkor jön elő a nagyanyám-időszak szerinti hús tartósítás:
lesütötték a húst, majd zománcos fazékba (zsíros bödön, esetleg ma már müa. tároló doboz) szépen belerakták, és olvasztott teljesen tiszta!!! zsírral öntötték fel úgy, hogy az még kihűlés után is!!! légmentesen lezárja a kisütött zsírokat!!
Ezek után rakták a bödönt a kamrába, és mikor mennyi kellett, annyit szedtek ki belőle!!!
Én is volt, hogy az így elrakott sült húsokat a normál hűtőben akár több hétig is tárolni tudtam! Azzal a különbséggel, hogy nem egy nagy edénybe, hanem már eleve akkora adagokba raktam szét, hogy egy-egy adag 1-2 evésre legyen elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!