Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig áll el hűtőben a már...

Meddig áll el hűtőben a már befűszerezett, de még ki nem sütött hús?

Figyelt kérdés
2016. jún. 13. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
Egy nap után süsd ki vagy tedd be a fagyasztóba , a hűtök nyáron hamarabb melegszenek ezért többször kapcsolnak be . .
2016. jún. 13. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

"a hűtök nyáron hamarabb melegszenek ezért többször kapcsolnak be"


De ez éppen arra jó, hoyg belül nem lesz semmivel sem melegebb a hütöben, mint télen!!!!!!

2016. jún. 13. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 aperitif ***** válasza:
100%

Van olyan recept, ami szerint legalább három napig kell pácolni a húst (pl. marha). A hűtőszekrényben állandó hőmérséklet van télen-nyáron, nem befolyásolja a külső hőmérséklet.

Szóval ha friss a hús, két-három napig eláll a hűtőben.

2016. jún. 13. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nem lesz gond, remélem. :-) Egy kisebb adag nem fért el sehogyan, így azt külön akarom lesütni, de egyszerre kétféle meg sok.
2016. jún. 13. 22:13
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
A hal egy napig, a marha egy hétig is.
2016. jún. 13. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

Ilyenkor jön elő a nagyanyám-időszak szerinti hús tartósítás:

lesütötték a húst, majd zománcos fazékba (zsíros bödön, esetleg ma már müa. tároló doboz) szépen belerakták, és olvasztott teljesen tiszta!!! zsírral öntötték fel úgy, hogy az még kihűlés után is!!! légmentesen lezárja a kisütött zsírokat!!

Ezek után rakták a bödönt a kamrába, és mikor mennyi kellett, annyit szedtek ki belőle!!!


Én is volt, hogy az így elrakott sült húsokat a normál hűtőben akár több hétig is tárolni tudtam! Azzal a különbséggel, hogy nem egy nagy edénybe, hanem már eleve akkora adagokba raktam szét, hogy egy-egy adag 1-2 evésre legyen elég.

2016. jún. 14. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez még nyers, csak be van fűszerezve, ha elfért volna, lesütöttem volna a többivel. Elszámoltam magam kicsit, úgyhogy lesz egy plusz adag másféle. :-) Ma este kisütöm krumplival a maradék adagot.
2016. jún. 14. 08:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Simán rakd bele egy zacskóba és fagyaszd le, ha sok hús maradt meg akkor érdemes több zacskóba szétosztani a húst és úgy lefagyasztani. Fagyasztás után még finomabb lesz a hús mert még jobban átfogja járni a pác a szövetét a húsnak.
febr. 23. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!