24 főre chilis bab vagy paprikáskrumpli olcsóbb bográcsosan?
Figyelt kérdés
Megyünk nyaralni abarátaimmal és én szervezem. Egyik este csinálnánk bográcsos főzést,tavaly paprikáskrumpli volt,de elgondolkodtam idén a chilis babon is. Ugya a paprikáskrumplihoz krumpli kell,füstöltkolbász meg még valami hús,virsli vagy lecsókolbász,hogy laktató legyen,ne csak fűszeres krumpli. Chilis babhoz pedig darálthús,ami mostanában elég olcsó,fél kg olyan 350-380 ft körül van,meg kukorica,illetve babkonzerv,ami átlag 200 Ft-ra jön ki egy darab. És mindkét ételhez ugye fűszerek,de az nem kiadás igazából,otthonról is lehet hozni. A chilis babot nem erősre csinálnánk,tehát ugyanúgy mindenki számára fogyasztható lenne,mint a krumpli,illetve saját ízlés szerint lehetne erőspaprikázni.A legnagyobb baj az,hogy nem tudom 24 főre,ami 2!3-as részt 20 év körüli srácokból áll,miből mekkora mennyiség lenne. A chilis bab egy laktatóbb,nagyobb tápértékű étel,de ha sokkal drágább,akkor nem azt főznénk. Szerintetek melyik éri meg jobban?2016. jún. 10. 15:37
1/7 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, hogy öreg krumplit már ha kapsz is, a felét eldobálod pucolás közben, tehát gyakorlatilag jóval többet kellene megvenned ahhoz, hogy elég is legyen. Az új krumpli ára pedig egyelőre még szerintem sehol sem olcsó.
Ezek alapján én most inkább a babra szavaznék, és ahogy írod is, az laktatóbb, mint a krumpli!
2/7 anonim válasza:
És a hangok az éjszakában! Ne feledkezzünk meg erről sem! Megfizethetetlen!
3/7 anonim válasza:
A hajnalig tartó szerenád több szólamban, külön ingyenes szolgáltatás lesz! :)))
4/7 anonim válasza:
Chillis bab legyen, egyreszt laktatobb, finomabb a krumpli most dragan jon ki elpucolod a felet! Es a kedvencem :D
5/7 anonim válasza:
1 konzerv 3 fore, es 25 dkg hus.
6/7 anonim válasza:
Én is a babra szavazok, bár körül kell nézni minden árat. Újkrumpli 200 alatt Aldiban,(nagyon szép ) de a Pennyben is 189. A Spárban a konzerv kukorica 130, az Aldiban a vörösbab konzerv van akciósan. Ha az embernek van ideje, és több helyre el tud menni, akár olcsón is kijöhet egy ilyen bográcsozásból.A konzervekre figyelj, mert a valódi tiszta súly kb 25-28 deka, a többi lé, amit jobb leönteni.
7/7 anonim válasza:
Esetleg pörkölt vagy bableves?
A bab egy kényes étel, késöbb elég büdöset tud csinálni maga köré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!