CUKRÁSZ KÉRDÉS. Ezeket a díszeket miből kell csinálni?
Anyukámnak szeretnék egy ilyen tortát sütni. A fondant bevonat okés, viszont a rajta levő fekete díszt, illetve a virágokat nem tudom, miből kéne elkészíteni. Ha a fekete díszt cukormázból csinálom akkor félek, hogy a fondant átázik. A virágot pedig nem tudom, miből kéne. Talán vajból?
Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönöm! :)
Itt a torta:
A virág szerintem selyemcukorból van így első látásra. Vajból semeddig sem maradna meg.
A fekete szerintem sima cukormáz lehet
A fekete csipkedíszítést szerintem glazúrból kellene csinálnod. Tojásfehérjét átszitált porcukorral kikeverteted, adsz hozzá néhány csepp citromlét vagy ecetet, hogy ne kristályosodjon ki. Ez lenne az alap, ezt utána kedvedre színezheted, gél állagú festék a legjobb választás, mert az ilyen hozzáadásával nem változik meg a glazúr állaga. Amíg nem használod a glazúrt, célszerű nedves ruhával letakarni az edényt, hogy ne száradjon ki, mert különben ha megszárad a teteje, már nem fogod tudni úgy használni (olyan mintha csomós lenne, és nem tudsz vele szépen díszíteni).
A virágok szerintem is vajkrémből készültek. Semmi esetre sem karamellből... ezek szerint az első válaszoló még nem látott valódi karamelldíszeket, hiszen azok nagyon nem úgy néznek ki, mint a képen látható virágok.
Nagyon mutatósak az igaz, viszont szerintem nem ilyen időjáráshoz valóak a vajkrém díszek, ilyen melegben könnyen olvadnak. Nem azt mondom, hogy elfolyósodik az egész, de nagyon képlékeny anyag, így pedig nem lesz túl tartós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!