Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi időt töltetek el a...

Mennyi időt töltetek el a konyhában egy vasárnapi /ünnepi ebéd elkészítéséhez?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy a nyers alapanyag feldolgozása, pucolások, főzés-sütés egészen a tálalásig.

Általában 4-6 fős családra gondolok.



#ebéd #ráfordított idő
2016. máj. 30. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokat. Ha ünnepi ebéd, akkor pl. süteményt már előző nap elkészítem. Az a süteménytől függ, hogy 1-2-3-4 óra.

Na meg mi lesz az ebéd? Van, amit előkészítesz és berakod a sütőbe, aztán már rá se kell nézni. Van, amihez folyamatosan kell valami.

Számíts arra, hogy reggeltől az ebédig folyamatosan csinálod. Főleg ha egyedül csinálod.

Mondjuk sok mindent elő lehet készíteni előző nap is, zöldségek megpucolása, hús felszeletelése, stb.

2016. máj. 30. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Átlag vasárnap ebéd 2-2,5 óra, négyen vagyunk. Ha úgy van időm, előkészülök előző nap (pl. húslevest főzök, akkor általában előkészülök előző nap: hús feldolgozása, zöldség tiszítás, darabolás).
2016. máj. 30. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

Ha szerencsém van, annyit, amennyit akarok. Ha apám is ott van, akkor sokat, mert neki mindig palacsinta kell, és afölött ott kell állni. Vagy hajtogatott pogácsa, az is órákat elvesz, de a kis méretű virág alakú linzerrel is megy az idő rendesen... Na, mindegy, erre tudni kell nemet mondani, ha nincs kedv vagy idő, de apukámnak cukrászdai süti nem jó. Másnak viszont megfelel szerencsére :)


Máskülönben ki tudom bekkelni a dolgot. A húslevest mindenki szereti, azzal nincs sok baj, odateszem főni, pucolok bele zöldséget, és elvan órákon át a legkisebb fokozaton. Ha kell, el is megyek közben akár vásárolni is, vagy temetőbe, intézem, amit kell. Azt is megengedik többnyire, hogy sütőben sült hús legyen a második fogás, ami szintén elvan magában. A pörköltre viszont nézni kell, a rántott hússal is van macera, szerencsére utóbbit csak a párom szereti igazán, de ő meg nem válogatós különösebben.

2016. máj. 30. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Eszter76 ***** válasza:
100%

Vasárnap nálunk sokszor húsleves van és sült csire, mert ezeket mindenki nagyon szereti. Szóval az nem nagy macera egyik se, mindkettő "magától" készül. A húslvesbe a zöldségpucolás a legtöbb idő. A csirkét előző este olajosan pácolom, utána csak bevágom egy tepsibe és a sütőbe. Mellé rizs szokott lenni, ami szintén magától fő. Ha van kedvem, akkor előtte szoktam sütni egy keverős (bögrés) sütit, ami szintén nem nagy ügy, összekeverem, beöntöm a tepsibe, megsül - fontos, hogy kész legyen, mire a csirkét be kell rakni.

Az ünnepi ebéd az teljesen más tészta! Azt már napokkal előtte tervezgetem! Általában előző nap már sütök, és tuti hogy az ünnep délelőttje a konyhában telik.

2016. máj. 30. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
41%

Amikor még több embernek, több fogásos ebédeket főztem, akkor a 3 óra igen csak ráment úgy, hogy előző nap a csirkét/galambot már felpucoltam, vagy a sütni való 4 lábút is előkészítettem, felszeltem, sóztam/pácoltam...


Persze akkor még a baromfi is ott kaparta a füvet az udvarban, és idő kellett neki, mire abból pl. húsleves vagy pörkölt lett, nem úgy, mint a ma kapható bolti csirkék, hogy alig forrt fel, már készen is van!


Ma már vasárnap is 1,5 - 2,0 óra elegendő a vasárnapi főzéshez. Ugye a csirke sem a régi már, és a főzött mennyiség sem...

2016. máj. 30. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 4-5 órát szokott eltölteni vele édesanyám, nekem 2-3 is elég, ha tiszta konyhában kezdek neki (tehát el van mosogatva). Karácsonykor meg kb. az egész napot, hiába mondjuk neki, hogy nem kell 2 hétre előre megfőzni, húsleves, töltött káposzta, sült hús, krumplisaláta, franciasaláta, diótorta, minden készül. :D
2016. máj. 30. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Vasárnap: 1 óra alatt a férjemmel simàn megfőzünk egy finom krémlevest, valamilyen zöldséges főételt. Ha van desszert, az már szombat elkészül. Húst nem fogyasztunk, hülyék meg nem vagyunk hogy órákat àlljunk a konyhában hétvégén...


Ünnepeknél a levest, desszertet előző nap elkészítjük így másnap egy bonyolultabb főétel max 1-2 óra.


Igaz vannak hasznos gépeink pl. Rizsfőző, zöldségpároló, fagyikészítő, konyhai automata (ami maga mixel vagy gyúr is, nem kell fogni sem a tálat) amire nem kell odafigyelni, magától főz. + mosogatógép sok időt megspórol.

2016. máj. 30. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm mindenkinek a sok hasznos választ. Igazából magamat akartam összehasonlítani, de úgy érzem , hogy beleférek a nagy átlagba a 2,5-3 órányi idővel.

Persze ebbe süti nem fér bele, és a húsokat is előző este előkészítem.

De úgy éreztem, hogy még így is lassú vagyok, de most kicsit megnyugodtam.

2016. máj. 30. 19:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Mindenkit felpontoztam, nem is értem, hogy másokat miért zavartak a válaszok.
2016. máj. 30. 19:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Vasárnap az sima hétköznap, szóval fél-1 óra, ünnepnapokon ha csak tálalásig kell, akkor olyan 4-6 óra. Persze utána még jön a mosogatás.

Húsleves, egybensült töltött hús, 1-2 féle "rántott" hús, petrezselymes krumpli, fasírt, egyféle sós darabos süti, édes darabos vagy tepsis száraz süti és krémes szeletes süti szokott lenni.

2016. máj. 30. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!