Ki mit főz a hétvégén? Most hogy ünnep lesz?
szombat: gombakrémleves sajtos pirítóssal, házi lekváros bukta
Vasárnap: tyúkhúsleves, Milánói sertésborda
Hétfő: maradék húsleves, töltött csirke vegyes körettel és görög salátával, desszertnek citromtorta
En egyetemista srac vagyok, de nem tudok hazamenni mert akkor nem leszek kesz a beadandommal, de ha lehetne en ezt kernem:
Tyukhusleves, cernametelttel, legyen benne karfiol is az alapzoldsegek mellett
Rantott cukkini, gomba, padlizsan, hagyma, fasirt, hozza burgonyapure meg tejfolos uborkasalata
Vagy johetne a fasirt helyett stefania tekercs, de a pure maradna hozza:D
Desszertnek madartejet kernek, vagy somloit.
Jaj, de finom lenne:)))
Fogjatok össze olyan egyetemista lányokkal, akik szintén bent maradnak, és együtt már valamit az általad felsoroltakból össze tudtok dobni... sajnálom, szívesen elkészíteném nektek, de egy kissé távol vagyok...
Tervezem:
- palóc-leves
- rántott husi rizi-bizivel
- tejbegrízes puding: tejbegrízt kakaóporral ízesítve poharakba tölteni, majd a tetejükre a vanília pudingot. Tálalás előtt arra megy a tejszínhab!
Még sohasem csináltam, de készítem rá a gyomromat!
Szombat/ tárkonyos raguleves, töltött karalábé
Vasárnap/ Ludaskása, sok vegyes zöldséggel, egy pecsenyekacsából, gyümölcstorta(meggyes)
Hétfő/ mindenből pár darab: rántottmáj+ velő, r.gomba, r.padlizsán, r.sajt. Tartárral, illetve majonézeskrumplival.
Aztán két napig el leszünk a maradékokon :D
Szombatra biztos húslevest főzök (kb 2hete azt ennék :) )betűtésztával
Mátrai borzaska lesz mellé, uborkasalátával
Vasárnap bátyáméknál bográcsparti lesz
Hétfőre vadast tervezek zsemlegombóccal
Nekem nem lesz ünnep, viszont valószínűleg zöldborsófőzelék lesz, mert a múlt hétvégén zöldbab volt, most a borsó jön :D Igen előkelő helyen áll nálam, ráadásul kilengés (nagyon szénhidrátos az alap életmódomhoz, főleg, hogy magában eszem, mennyiségben), de olyan, amit nem bánok.
Van esély meggyes piskótára is.
De majd aznap délután derül ki, mi lesz az ebéd, ritkán tervezünk előre s az is könnyen borul.
Nem vagyunk vallásosak, nem lesz semmiféle ünnep...
Péntek-szombat tejszínes zöldségkrémleves lesz, citromos cukkiniragu. Vasárnap azt terveztük, hogy fehérboros,fűszeres sajtfondue-t készítünk és friss kenyérrel esszük, hétfő paradicsomos-ricottás lepény lesz terv szerint.
Meg összedobok egy karamellás répatortát is, mert még van itthon majdnem egy kiló répa.
Ünnep lesz: azt ünnepeljük, hogy nem kell dolgozni menni :D
szombat: reggeli - zabkása (zab, mandulatej, dió, mazsola, alma, banán)
ebéd: zöldségleves, gombapaprikás nokedlivel
Vacsi:melegszendvics
vasárnap: reggeli: zöldturmix
ebéd: tegnapi leves, rántott szejtán céklás barnarizzsel és házi paradicsomszósszal
vacsi: palacsinta
Hétfő: reggeli - zabkása
ebéd:lencsefőzelék (a kedvencem) steak burgonyával (feltétnek - kitűnő: roppanós, fűszeres, forró)
vacsi: szejtános szendvics
Ez persze csak terv. így vásároltam, és egyelőre program sem jött közbe, de rugalmasak vagyunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!