Milyen gyorsan elkészíthető süteményt ajánlotok?
A hétvégén leszünk három hónaposok a barátommal,
amit nála ünneplünk meg,szombat délután jön értem.
Szeretném valamilyen süteménnyel meglepni amit
még délelőtt vagy péntek este el tudok készíteni.
Ilyen alkalomra,milyen könnyen elkészíthető
süteményt receptet ismertek?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Búvártúrós
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Elő;melegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm!
Ugyanebből a mennyiségből lehet készíteni 1 kuglófot + 6 db muffint is. A kuglófot 200 fokon 60 percig sütöttem, de 45 perc után már tettem a tetejére papírt, hogy ne égjen meg.
nagyon szeretem ezt a sütit,csak én a túróból kihagyom a mazsolát .
csokisbanán hozzávalók fogpiszkálók banán karikákra vágva étcsoki + kerek formájú babapiskóta
A csokit megolvasztod közben felszurkálog a babapiskótát és a banánt is ilyen sorrendben:
PISKÓTA
BANÁN
PISKÓTA
egy fogpiszkáló meg is van
amíg ki nem fogysz az alapanyagokból addig csinálhatod.
Az olvadt csokiba belemártod lerakod hűlni,majd mikor ráolvadt megeszed :)
elég gyors és ISTENI FINOM
gyümölcstorta:
kész piskótalapra vaníliás puding (esetleg túróval kikeverve)rá a szépen kirakott gyümölcs(banán,kivi,eper,stb)a tetejére tortazselé.
Tálaláshoz : tejszínhab rózsák a torta szélére.
Van ennél gyorsabb?
babapiskótás pudingos!
1 réteg babapiskótát leraksz egy tálba rá puding megint baba piskóta megint valamilyen puding ,közé kis rumot vagy rum aromát raksz isteni és ennél egyszerűbb nincs is!
Babapiskótás-pudingosnak: ugyanúgy ahogy te, csak
én ezt kicsit hígabb pudinggal szoktam csinálni, mazsolát szórok bele, a piskótát pici rumaromával megspriccelem.A férjem kedvence, a tálból kanállal eszi. Nálunk Kefrenc a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!